Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Novell: Πιθανή μεταφορά της ανοιχτής έκδοσης του Silverlight (Moonlight) στο Android

Android

Η Novell μεταφέρει το Moonlight, μια ανοιχτού λογισμικού έκδοση του Microsoft Silverlight, στην πλατφόρμα του Android, σύμφωνα με υπάλληλο της εταιρείας.

Μια πρώιμη έκδοση της μεταφοράς του Moonlight στο Android παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Microsoft Mix11 στο Las Vegas. Σύμφωνα με τον Miguel de Icaza, αντιπρόεδρο ανάπτυξης της πλατφόρμας της Novell ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος του Mono project το οποίο "συνδέει" τεχνολογίες της Microsoft με άλλες πλατφόρμες, η μεταφορά της πλατφόρμας στο Android που παρουσιάστηκε στο συνέδριο είναι η πρώτη δημόσια παρουσίαση και δεν έχει ακόμα σχεδιαστεί ολοκληρωμένο προϊόν.

Το Moonlight αρχικά είχε σχεδιαστεί για το Linux, αλλά φαίνεται να διαγράφει πορεία και για τις φορητές συσκευές. Η Novell είχε παρουσιάσει δείγματα απεικόνισης διανυσματικών γραφικών του Moonlight στο Motorola Xoom και το Google Nexus S, τα οποία χρησιμοποιούν Android.
«To Moonlight είχε, παραδοσιακά, περιοριστεί στην επιφάνεια εργασίας του Linux. Ποτέ δεν το μεταφέραμε σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Το Android είναι η πρώτη μας προσπάθεια μεταφοράς πέρα από το παραδοσιακό Linux. Επίσης δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα την πλατφόρμα iOS της Apple», δήλωσε ο Miguel de Icaza.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Silverlight είναι κλειστή και αποκλειστική τεχνολογία της Microsoft. Επιπλέον ανταγωνίζεται το Flash Player της Adobe και διεκδικεί τεχνολογίες με το HTML5. Πριν από περίπου ένα μήνα η Adobe έκανε διαθέσιμο το Flash Player 10,2 για Android.


Πηγή: InfoWorld  [via]

Read more: TECH&TECH: Novell: Πιθανή μεταφορά της ανοιχτής έκδοσης του Silverlight (Moonlight) στο Android

Δεν υπάρχουν σχόλια: