Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το Samsung Galaxy S III θα είναι η απάντηση στο iPhone 5;

Samsung Galaxy S II Techblog.grΤι κι αν ακόμα δεν έχουμε δει ούτε στις προθήκες των καταστημάτων το Galaxy S II, η Samsung δείχνει έτοιμη να απαντήσει στο επερχόμενο iPhone 5 με την επόμενη γενιά του superphone της. Ο Ρώσος tech blogger Eldar Murtazin ανέφερε μέσω του twitter ότι η δικαστική μάχη μεταξύ της Apple και της Samsung γίνεται για τις ομοιότητες των iPhone 5 και Galaxy S III, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο!

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μεγάλων εταιριών φαίνεται ότι κρύβει από πίσω του πολλά περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε. Η σημερινή αναφορά του E. Murtazin, γνωστού για την πρόβλεψη του περί της μετάβασης της Nokia στα Windows Phone 7, ανάβει φωτιές σχετικά με τις προθέσεις της Samsung για τον χώρο των smartphones.
Σύμφωνα με τις φήμες, η κορεάτικη εταιρία σκοπεύει να λανσάρει κάθε νέα της hi-end συσκευή ανά 6-8 μήνες, ξεκινώντας από αυτό το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S III. Αν η σημερινή φήμη αποδειχτεί αληθινή τότε κατά την κυκλοφορία του Galaxy S III, δεν θα έχουν περάσει περισσότεροι από 5-6 μήνες διάθεσης του Galaxy S II στην αγορά.
Οι αναβαθμίσεις που φέρεται να έχει το νέο μοντέλο αφορούν μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη 4.5 ιντσών, η οποία όμως θα συνδυάζεται με νέο σχεδιασμό edge-to-edge ώστε να μην απαιτεί ιδιαίτερα μεγαλύτερο σώμα συσκευής. Ταυτόχρονα η ανάλυση της θα ανέβει αισθητά, φτάνοντας την αναλογία pixel προς ίντσα σε μεγέθη Retina.
Αυτά που φαίνονται να απουσιάζουν από το Galaxy S III είναι τα πλήκτρα, τα οποία θα αντικατασταθούν από gestures που θα ξεκινούν από το κάδρο της οθόνης και θα καταλήγουν μέσα σε αυτή, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει ήδη στο BlackBerry Playbook.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το απαραίτητο boost στον επεξεργαστή, με τις πρώτες προβλέψεις να κάνουν λόγο για ταχύτητα που θα πλησιάζει τα 1.8 GHz ανά πυρήνα.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την φημολογούμενη άρνηση της Samsung να προμηθεύσει την Apple με οθόνες τεχνολογίας Super Amoled Plus η οποία δίνει την δυνατότητα της edge-to-edge κατασκευής, μπορούν να μας δώσουν το νόημα της δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο κολοσσών.
Αν οι φήμες ευσταθούν τότε θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία δύο παρόμοιων συσκευών μέσα στο φθινόπωρο με την Samsung να ρισκάρει την εμπορική τύχη του Samsung Galaxy S II, όπως έκανε με αυτή του Galaxy Tab 10.1V, με στόχο να βρεθεί και πάλι ένα βήμα μπροστά από την Apple.
Πηγή  [via]

Read more: TECH&TECH: Το Samsung Galaxy S III θα είναι η απάντηση στο iPhone 5;

Δεν υπάρχουν σχόλια: