Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πιο ασφαλή θεωρούνται τα smartphones σε σύγκριση με τους υπολογιστές

many androids Πιο ασφαλή θεωρούνται τα smartphones σε σύγκριση με τους υπολογιστές

Μία έρευνα που διεξήχθη από την Kaspersky Lab, εταιρεία ασφάλειας, αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των χρηστών πιστεύει ότι ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων είναι υψηλότερος στους υπολογιστές από ότι στα κινητά προηγμένης τεχνολογίας (smartphones).
Τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζουν την λανθασμένη αντίληψη που έχουν οι χρήστες όσον αφορά την προστασία των smartphones, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα λογισμικά ασφάλειας απευθύνονται ως επί το πλείστον σε υπολογιστές και όχι στα κινητά τους.
Περίπου 1600 χρήστες smartphone
συμμετείχαν στην έρευνα από την Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Η έρευνα εξετάζει τον βαθμό ενημέρωσης των χρηστών σε θέματα ασφάλειας και απειλών που αφορούν τα κινητά προηγμένης τεχνολογίας.
Υπάρχει μια μικρή αύξηση στα κρούσματα των επιθέσεων κυρίως σε λειτουργικά συστήματα Android και iOS και οι ειδικοί αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον. Παρόλα αυτά οι χρήστες νιώθουν περισσότερο ασφαλείς όταν πλοηγούνται στο διαδίκτυο μέσω του κινητού τους, παρά μέσω του υπολογιστή τους.

Ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι ο βαθμός κινδύνου απώλειας δεδομένων θεωρείται υψηλότερος στους υπολογιστές παρά στα smartphone, παρότι το 50% των χρηστών έχουν βιώσει τέτοιο περιστατικό ή ακόμη τους έχουν κλέψει ολόκληρη τη συσκευή.
Η πλειοψηφία των χρηστών στην Ευρώπη, περίπου το 90% αποθηκεύει στο τηλέφωνό του φωτογραφίες, προσωπικά δεδομένα, επαφές. Περίπου το 1/3 αποθηκεύει επίσης στοιχεία πρόσβασης λογαριασμών και κωδικούς για διάφορες υπηρεσίες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την απόσταση μεταξύ της ασφαλούς πραγματικότητας και της αντίληψης του χρήστη.[via]

Read more: TECH&TECH: Πιο ασφαλή θεωρούνται τα smartphones σε σύγκριση με τους υπολογιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: