Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Sony Ericsson W8: Το πρώτο Walkman android κινητό



Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Sony Ericsson έφερε στην αγορά τα πρώτα walkman κινητά, ο καιρός όμως έφτασε για... ανανέωση και σε αυτή τη συγκεκριμένη «οικογένεια» συσκευών, όπως είχαμε άλλωστε αναφέρει και λίγες ημέρες νωρίτερα. Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε το πλήρωμα το χρόνου για να ανακοινώσει η εταιρεία το πρώτο της Walkman κινητό που τρέχει Android, με την ονομασία W8. Η συσκευή είναι οπτικά ένα Χ8 με πολύ πιο όμορφα χρώματα και το λογότυπο Walkman στην εξωτερική του πλευρά, να αποκαλύπτει τις δυνατότητές του.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Χ8, το Sony Ericsson W8 διαθέτει μια 3 ιντσών capacitive οθόνη αφής με ανάλυση 320x480 pixels, θύρα 3,5 mm για ακουστικά και κάμερα 3,2 MP. Την διεκπεραίωση των λειτουργιών αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 600MHz ενώ διαθέτει και 168ΜΒ μνήμης RAM. To W8 θα τρέχει -δυστυχώς- Android 2.1, κάτι το οποίο δεν κρίνεται ως η καλύτερη επιλογή, μιας και τα περισσότερα Droid κινητά στην αγορά τρέχουν Froyo ή ακόμα και Gingerbread. Ωστόσο ως walkman θα συνοδεύεται από stereo ακουστικά, τα MH410 για τους λάτρεις της μουσικής.

To Sony Ericsson W8 θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα, το Hong Kong, την Ινδονησία, την Ινδία την Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ από το δεύτερο τετράμηνο του 2011 στα χρώματα Azure Blue, Metallic Red και Iconic Orange. Πληροφορίες για την τιμή του δεν έχουν γίνει ακόμα ακόμα γνωστές, ούτε όμως και κάποια πιθανή ημερομηνία διάθεσής του στην ευρωπαική αγορά.[via]

Read more: TECH&TECH: Sony Ericsson W8: Το πρώτο Walkman android κινητό

Δεν υπάρχουν σχόλια: