Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Tablets με Intel Oak Trail chipset τον Μάιο



Tablets με Intel Oak Trail chipset τον Μάιο
Η Intel έχει ετοιμάσει τη δική της πλατφόρμα για tablets, την "Oak Trail", η οποία θα αντιπροσωπευθεί στην αρχή από το chip Ζ670. To συγκεκριμένο chip διαθέτει έναν υπολογιστικό πυρήνα και ενσωματώνει ειδικό υποσύστημα γραιφκών, διαφορετικό από εκείνο που συναντούμε στα συστήματα Atom. Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου GPU, γίνεται άνετη η αναπαραγωγή HD video.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας μεταξύ των οποίων οι Lenovo, Fujitsu, Samsung και Motion Computing έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διαθέσουν στην αγορά συστήματα βασισμένα στο Oak Trail. Μάλιστα έχουν δείξει κάποια πρωτότυπα στα πλαίσια πρόσφατων εκθέσεων τεχνολογίας όπως στη CES και στην CeBIT. Έτσι, συγκεκριμένα, η Samsung έχει δείξει το PC7, ένα υβριδικό φορητό σύστημα που μετατρέπεται από laptop σε tablet. Επίσης η Motion Computing έδειξε το tablet CL900, το οποίο θα απευθύνεται περισσότερο σε εταιρικούς χρήστες.
Ως γνωστόν η Intel έχει αναπτύξει, εκτός από το hardware και το λειτουργικό Meego που απευθύνεται σε φορητά συστήματα. Το ζητούμενο είναι πως θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τους επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, καθώς και την τεράστια διάδοση συσκευών Android και iOS στην αγορά.

Πηγή: PC Advisor[via]

Read more: TECH&TECH: Tablets με Intel Oak Trail chipset τον Μάιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: