Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

TV από το Ιντερνετ



Ο υπολογιστής σας δεν είναι µόνο για να γράφετε στο Word ή να σερφάρετε στο Ιντερνετ. Είναι και για να βλέπετε τηλεόραση. Το τελευταίο διάστηµα, όλο και περισσότεροι Ελληνες ανοίγουν το PC τους για να παρακολουθήσουν νόµιµα κινηµατογραφικές ταινίες, ντοκιµαντέρ, σίριαλ και ποδοσφαιρικούς αγώνες, χωρίς διακοπές για διαφηµίσεις.

Οι περισσότεροι πάροχοι Ιντερνετ (Conn-X, Hellas Online, Forthnet, Vivodi και On Telecoms) προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα – είναι γνωστά ως «triple play», διότι περιλαµβάνουν σύνδεση στο ∆ιαδίκτυο, τηλεφωνία και Internet TV, τα οποία σας παρουσιάζουµε στη συνέχεια:

Conn-X
Το Conn-X του ΟΤΕ παρέχει την υπηρεσία συνδροµητικής τηλεόρασης Conn-x TV, η οποία περιλαµβάνει 48 τηλεοπτικά κανάλια µε ψηφιακή εικόνα και την υπηρεσία Film Express - Video on Demand, που προβάλλει ταινίες τις οποίες οι συνδροµητές µπορούν να νοικιάσουν και να δουν µέσα σε ένα24ωρο. Επίσης, προσφέρεται η υπηρεσία Film Club, µε απεριόριστη πρόσβαση σε ταινίες, σειρές, µουσικά βίντεο κλιπ, ντοκιµαντέρ και παιδικά προγράµµατα. Η Βασική Υπηρεσία Conn-xTV για οικιακούς πελάτες κοστίζει27 ευρώ τον µήνα (15ευρώ για αιτήσεις µέχρι 30 Απριλίου).Η υπηρεσία Film Club κοστίζει 5ευρώ/µήνα, το πακέτο Premium 6 ευρώ/µήνα και η ενοικίαση ταινίας στο Film Express 1-4,5 ευρώ. Ο αποκωδικοποιητής χωρίς σκληρό δίσκο κοστίζει 120 ευρώ (δωρεάν µέχρι 30 Απριλίου) και µε σκληρόδίσκο 180 ευρώ (49,90 ευρώ µέχρι 30 Απριλίου). Τέλος, η τιµή του ασύρµατου ρούτερ διαφοροποιείται ανάλογα µε το µοντέλο, ωστόσο παρέχεται δωρεάν µέχρι τις 30 Απριλίου.

Hellas Online
Η Hellas Online διαθέτει το πακέτο hol tv, το οποίο περιέχει 32 κανάλια και ψηφιακό οδηγό προγράµµατος µε ορίζοντα 14 ηµερών. Η υπηρεσία PVR επιτρέπει στον χρήστη να «παγώσει» το πρόγραµµα ανά πάσα στιγµή και να επανέλθει αργότερα. Επίσης, του δίνει τη δυνατότητα να εγγράψει έως και 80 ώρες περιεχοµένου, µε αυτόµατο προγραµµατισµό. Το hol Video Clubδιαθέτει µια µεγάλη ποικιλία ταινιών προς ενοικίαση, οι οποίεςείναι διαθέσιµες για 24 ώρες.

Η Βασική Υπηρεσία hol tv κοστίζει 10,23 ευρώ τον µήνα και περιλαµβάνει τον αποκωδικοποιητή. Το τέλος ενεργοποίησης ανέρχεται στα 35,90 ευρώ, η χρέωσηταινίας στο hol Video Club κοστίζει 1-4,05 ευρώ και η πρόσβαση στα συνδροµητικά κανάλια από 1,5 ευρώ/µήνα έως 23 ευρώ/χρόνο ανά κανάλι. Forthnet
Η Forthnet συνεργάζεται µετη Nova, προσφέροντας υπηρεσίες συνδροµητικής τηλεόρασης στο Ιντερνετ. Το πρόγραµµα Forthnet 2play + Nova StartPack κοστίζει 41,24 ευρώ τον µήνα (τιµή προσφοράς µέχρι τις 30 Απριλίου). Περιλαµβάνει δωρεάν τον αποκωδικοποιητή (αξίας 129 ευρώ) και το δορυφορικό πιάτο (αξίας 50 ευρώ) µέχρι τις 31 Μαΐου.

Ο συνδροµητής µπορεί να κάνει το δικό του συνδυασµό προγραµµάτων Ιντερνετ και τηλεφωνίας, προσθέτοντας το πακέτο Nova της αρεσκείας του και απολαµβάνοντας έκπτωση 20% γιαπάντα, όπως διαφηµίζει η εταιρεία.Το κόστος για το Nova StartPack αρχίζει απότα 36,37 ευρώ και φτάνει τα 56,37 ευρώ, ανάλογα µετο πακέτο Ιντερνετ ή/και τηλεφωνίας. Επίσης, διατίθενται τα πακέτα Nova FullPack, Sports, Cinema και Value. Το τέλος ενεργοποίησης για ενεργή τηλεφωνική γραµµή ανέρχεται στα 29,90 ευρώ. Επίσης, η Forthnet δίνει τη δυνατότητα στους συνδροµητές της να παρακολουθήσουν απευθείας µέσω Internet επιλεγµένααθλητικά γεγονότα.

Read more: TECH&TECH: TV από το Ιντερνετ

Δεν υπάρχουν σχόλια: