Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Με video chat τα Android κινητά

Με video chat τα Android κινητά


H Google παρουσίασε μια έκδοση του Google Talk με υποστήριξη βίντεο και ομιλίας για κινητά τηλέφωνα εξοπλισμένα με το Android, η οποία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στη δική της συσκευή, Nexus S.
Η εταιρεία συμπλήρωσε ότι θα την ενσωματώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο Android 2.3.4 update, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμη στο κοντινό μέλλον και σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το Android 2.3.
Το voice και video chat του Google Talk θα λειτουργεί σε 3G και  Wi-Fi δίκτυα. Για να μπορέσει κανείς να τα εκμεταλλευτεί, η Google θα εμφανίζει ένα κουμπί σύνδεσης δίπλα στην εκάστοτε επαφή σας. Τα κλασικά text chats θα επικαλύπτουν, εισερχόμενα, τις βιντεοσυνομιλίες σας χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε το video chat που λαμβάνετε για να μπορέσετε να τα διαβάσετε. Αν χρειαστεί να ελέγξετε κάτι άλλο, το βίντεο θα σταματήσει αλλά ο ήχος από τις συνομιλίες θα συνεχίσει να ακούγεται.
Οι χρήστες του Android χρησιμοποιούσαν λύσεις τρίτων κατασκευαστών για τις βιντεοκλήσεις τους, όπως το Fring και το Skype, και είναι η πρώτη φορά που η Google προσφέρει μια καθαρά δική της λύση γι΄αυτό το σκοπό.


Πηγή:  pcmag.comgooglemobile.blogspot.com  [via]

Read more: TECH&TECH: Με video chat τα Android κινητά

Δεν υπάρχουν σχόλια: