Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρώτα στατιστικά στοιχεία για τα Windows Phone 7

Mobile

Η Microsoft προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση των πρώτων στατιστικών στοιχείων που αφορούν την πλατφόρμα Windows Phone 7 η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον Οκτώβρη του 2010 σε 10 smartphones από εταιρείες όπως η LG, η HTC, η Samsung κ.α

Αναλυτικά

  • Τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών για τα Windows Phone 7 έχουν κατέβει περισσότερες από 1.5 εκατομμύρια φορές και περιλαμβάνουν το Visual Studio Express για Windows Phone καθώς και το Expression Blend 4 για Windows Phone.
  • Ο πραγματικός αριθμός προγραμματιστών που έχουν γραφτεί ήδη στο App Hub πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή ώστε να ανεβάσουν την εφαρμογή τους στο Windows Marketplace, κυμαίνεται στους 36.000 και κάθε εβδομάδα προστίθενται περίπου 1.200. Από αυτούς το 40% έχει ήδη καταθέσει κάποια εφαρμογή ενώ το υπόλοιπο 60% αναμένεται να το κάνει το επόμενο διάστημα.
  • Στον αριθμό των εφαρμογών που διαθέτει το Windows Marketplace για Windows Phone 7, η Microsoft ανακοινώνει ότι έχουν ξεπεράσει τις 11.500 χιλιάδες ενώ τονίζει ότι δεν «φουσκώνει» τα νούμερα με το να περιλαμβάνει στη μέτρηση εφαρμογές από κατηγορίες όπως Wallpapers ή με το να περιλαμβάνει εφαρμογές trial οι οποίες ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι εξαιτίας της απουσίας Trial API. Επιπλέον στη μέτρηση μία εφαρμογή που έχει κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες, προστίθεται μία φορά στο σύνολο και όχι δύο ή παραπάνω.
  • Το χρονικό διάστημα έγκρισης μιας εφαρμογής ή παιχνιδιού για το Windows Marketplace κυμαίνεται λίγο κάτω από τις 2 ημέρες και με το 62% να εγκρίνονται την πρώτη φορά.
  • Ο χρήστης κινητού τηλεφώνου με Windows Phone κατεβάζει ανά μέσο όρο 12 εφαρμογές το μήνα,

Περισσότερες ανακοινώσεις για τα Windows Phone 7 και μελλοντικές αναβαθμίσεις αναμένονται το διάστημα 12-14 Απριλίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MIX 11 που διοργανώνει η Microsoft.

Site: Windows Team Blog  [via]

Read more: TECH&TECH: Πρώτα στατιστικά στοιχεία για τα Windows Phone 7

Δεν υπάρχουν σχόλια: