Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

1,6 εκατομμύρια Windows Phone στο πρώτο τρίμηνο του έτους



1,6 εκατομμύρια συσκευές με Windows Phone πουλήθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Gartner.


Αρκετά μικρός ο αριθμός πωλήσεων των Windows Phone 7, τουλάχιστον μέχρι τώρα και όσον αφορά στο τρέχον έτος, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Gartner, αφού μπορεί τα 1,6 εκατομμύρια «κομμάτια» να φαίνεται ένα αρκετά υψηλό νούμερο, αλλά αποτελεί μονάχα κλάσμα από το σύνολο των 428 εκατομμυρίων «φορητών συσκευών τηλεφωνίας» που πουλήθηκαν στο ίδιο διάστημα.

Η Gartner αναφέρει παράλληλα με τα στοιχεία της πως ένας από τους λόγους που οι πωλήσεις κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα οφείλεται στο ότι οι συσκευές με Windows Phone 7 δεν φάνηκαν και τόσο ελκυστικές στο κοινό, ενώ οι δημιουργοί περιεχόμενου συνέχισαν να επικεντρώνονται στο ολοένα και δημοφιλέστερο Android της Google.

Η ίδια αναφορά σχολιάζει πως, μακροπρόθεσμα, η Microsoft μπορεί να «ποντάρει» στο «όνομα» της Nokia, με την οποία έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία, όσον αφορά στην επιτυχία των Windows Phone, αφού ίσως η ανάπτυξη τους επεκταθεί μέσω των δικών της συσκευών.

Πηγή: Gartner[via]

Read more: TECH&TECH: 1,6 εκατομμύρια Windows Phone στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια: