Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

5% το ποσοστό χρηστών tablet στην Αμερική

Tablet
Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερες ειδήσεις και σχόλια ακούγονται για την αγορά των tablet pc’s, ειδικά μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς iPad από την Apple. Σίγουρα το γεγονός αυτό ίσως έχει δώσει την εντύπωση σε πολλούς ότι τα tablet βρίσκονται πλέον σχεδόν παντού. Τους ισχυρισμούς αυτούς έρχεται να διαψεύσει ο Nielsen καθώς σύμφωνα με την έρευνά του μόνο το 5% από τους 12.000 αμερικανούς καταναλωτές του δείγματος έχουν στην κατοχή τους μία ταμπλέτα.

Σίγουρα ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μειωμένος σε μικρότερες πληθυσμιακά περιοχές του κόσμου. Για παράδειγμα, αντίστοιχη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει ότι μόνο ένας στους εξήντα καταναλωτές έχει αγοράσει συσκευή tablet. Τα στατιστικά αυτά τοποθετούν τα tablet ουραγό στη λίστα των ασύρματων συσκευών αλλά και στη λίστα των συσκευών με το μικρότερο ρυθμό υοθέτησής τους από τους καταναλωτές.

Πάντως τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αγγίζουν τους μεγαλύτερους κατασκευαστές tablet, ειδικά την Apple η οποία κατέχει το 80% της αγοράς, αλλά και τις διαφημιστικές εταιρείες καθώς έχουν διευρύνει τον αριθμό των υποψήφιων πελατών τους.

Site: crunchgear.com
[Insomnia.gr  ]

Read more: TECH&TECH: 5% το ποσοστό χρηστών tablet στην Αμερική

Δεν υπάρχουν σχόλια: