Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι καλύτερες δωρεάν Android εφαρμογές





Το Android Market έχει γεμίσει πια από αξιόλογες εφαρμογές που γίνονται μέρα με την μέρα ακόμα περισσότερες. Ποιες όμως αξίζει να έχετε στο κινητό σας; Επιλέξαμε ορισμένες που χρησιμοποιούμε εμείς καθημερινά και σας τις παρουσιάζουμε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μιλάμε για εφαρμογές που δεν απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή (root) και είναι δωρεάν.
Ας τις πάρουμε όμως σε κατηγορίες όπως ακριβώς κατηγοροποιούνται μέσα στο Market.
Business
Documents to Go
Ανοίξτε κάθε έγγραφό σας (Word, Excel, Powerpoint) εύκολα και γρήγορα με την εφαρμογή. Η paid έκδοση προσφέρει την δυνατότητα edit στα αρχεία καθώς και στη δημιουργία νέων.
Communication
Handcent SMS (Επίσης ChompSMS, Go SMS Pro)
Αλλάξτε το Messaging app της Google με ένα από τα παραπάνω που προσφέρουν πολλές περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για παραμετροποίηση.

Skype

Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις εδώ. Συνδεθείτε στο δίκτυο του skype μέσω κινητού κάτω από WiFi ή 3G και μιλήστε δωρεάν με τους φίλους σας.
WhatsApp Messenger
Η εφαρμογή αυτή είναι ένας messenger που σου δίνει τη δυνατότητα για crossplatform δωρεάν συνομιλίες (μέσω wifi/3g) μιας και είναι διαθέσιμος για Android, Blackberry, iPhone και κινητά Nokia.
Opera Mini
Απαραίτητη εφαρμογή για όσους βρίσκονται κάτω από κάποιο data plan και θέλουν να έχουν όσο το δυνατό μικρότερη χρήση του πακέτου τους κατά το σερφάρισμα.
Dolphin Browser HD (Επίσης Miren browser)
Αν από την άλλη δεν έχετε πρόβλημα με τα MB και θέλετε κάτι άλλο από τον Stock browser μπορείτε να δείτε μια από τις 2 παραπάνω λύσεις.
Entertainment
IMDB
Η εφαρμογή που πρέπει να έχουν όλοι οι σινεφίλ καθώς έτσι έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών του imdb.com.
Media / Video:
TuneIn Radio
Αμέτρητοι ραδιοφωνικοί σταθμοί για να ακούσετε ό,τι είδος μουσικής θέλετε. Πλέον δε χρειάζετε να ψάχνετε τοπικούς σταθμούς καθώς με την επιλογή Local Radio εντοπίζει αυτόματα όλους τους online σταθμούς της περιοχής σας.
Gallery3D (Επίσης QuickPic)
Για όσους δεν την έχουν στο κινητό τους και θέλουν κάτι διαφορετικό για να βλέπουν συγκεντρωμένες όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο της συσκευής τους.
Adobe Photoshop Express
Κάντε βασικές αλλαγές στις φωτογραφίες σας εύκολα και γρήγορα.

Music / Audio
Shazam (Επίσης Soundhound)
Αν αναρωτιέστε ποτέ ποιο είναι το τραγούδι που ακούτε στο ραδιόφωνο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι πλησιάσετε το κινητό στο ηχείο και να τρέξετε την εφαρμογή!
Winamp
Η έκδοση του γνωστού media player τώρα και στο Android.
News
Google Reader (Επίσης Pulse News)
Όλα τα feeds σας καθώς και νέα από πολλά γνωστά sites του εξωτερικού χωρισμένα σε κατηγορίες σε αυτές τις 2 εφαρμογές.
Productivity
Dropbox
2 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να έχετε κοινά αρχεία εύκολα και απλά μέσω του υπολογιστή και του κινητού σας.
Docs
Η πρώτη έκδοση της native εφαρμογής της Google για τα Docs για να έχετε πάντα πρόσβαση στα αρχεία σας όπου και αν είστε.
Launcher Pro
Ελαφρύς και καλός εναλλακτικός launcher σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το Sense/Motoblur κτλ του κινητού σας.
Evernote
Με εφαρμογή σε κάθε γνωστή πλατφόρμα, το Evernote είναι ο απόλυτος τρόπος για να κρατάτε γρήγορα σημειώσεις.
AutoCAD WS
Το είδαμε και πριν λίγο καιρό, η απαραίτητη εφαρμογή για όσους χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Autodesk και θέλουν να ανοίγουν τα αρχεία τους on the go.
Social
Facebook for Android (Επίσης Flow for Facebook)
Δείτε το προφίλ σας στο δημοφιλές social network, ανεβάστε φωτογραφίες, σχολιάστε κ.α.
Twitter (Επίσης Seesmic, Tweetdeck)
3 εφαρμογές για να διαλέξετε όποια προτιμάτε για να μπορείτε να παρακολουθείτε το timeline σας και όλα τα άτομα που ακολουθείτε στο Twitter.
Foursquare
Η μανία με τα check-ins έχει επίσημο app και σου επιτρέπει να δεις όλα τα καταστήματα γύρω σου μαζί με τα σχόλια που έχουν κάνει στο παρελθόν επισκέπτες.
Tools
Androzip
Για να μπορείτε να συμπιέζετε/αποσυμπιέζετε zip αρχεία πάνω στο κινητό σας.
Andlytics
Η απαραίτητη εφαρμογή για όλους τους Android developers ώστε να παρακολουθούν την πορεία των εφαρμογών τους στο Android Market.
ES file explorer (Επίσης ASTRO file manager, OI file manager, Explorer)
File managers για να διαχειρίζεστε εύκολα και γρήγορα όλα τα αρχεία σας.
LazyDroid Web Desktop
Το είδαμε και αυτό πριν λίγο καιρό. Απαραίτητη εφαρμογή για όσους θέλουν να διαχειρίζονται ορισμένα χαρακτηριστικά του κινητού τους μέσα από τον υπολογιστή.
3D digital weather clock (Επίσης MIUI digital weather clock, Sense Analog Clock widget)
3 widgets για την κεντρική σας οθόνη για όσους βαρέθηκαν το ρολόι που υπάρχει προεπιλογή στο κινητό τους.
Τέλος το δικό μας Ελληνικό Εορτολόγιο (Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου που λένε...!) του οποίου η έκδοση 2.0 είναι σχεδόν έτοιμη.[via]

Read more: TECH&TECH: Οι καλύτερες δωρεάν Android εφαρμογές

Δεν υπάρχουν σχόλια: