Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Το Android θα ξεπεράσει το iOS στα tablets σε 30 μήνες

androidvsipad


Πριν δυο μέρες στο Reuters Global Technology Summit ο CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang έκανε τη δικιά του πρόβλεψη για την αγορά των tablets η οποία συμβαδίζει με ό,τι περίπου ξέρουμε και από τα smartphones. Ο Huang λοιπόν είπε πως το Android θα ξεπεράσει στα tablets το iPad μέσα στα επόμενα 2.5 χρόνια.
Σχεδόν το ίδιο είχε συμβεί και με την αγορά των smartphones με το Android να ξεπερνά το iOS περίπου στο ίδιο διάστημα. Η διαφορά μεταξύ του Android και το iOS είναι ο αριθμός των συσκευών πάνω στις οποίες τρέχει το καθένα. Το Android υποστηρίζει δεκάδες συσκευές από πολλούς κατασκευαστές ενώ το iOS μπορούμε να το δούμε μόνο στο iPhone της Apple.
Eκτός από αυτό δεν έχασε την ευκαιρία να ανακοινώσει πως για το αναμενόμενο quad core Tegra chip της NVIDIA με την κωδική ονομασία Kal-El έχουν ήδη κλείσει συμφωνία με πέντε μεγάλες εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων και πέντε μεγάλους PC developers.
Γενικότερα τα λεγόμενά του περί Android και iOS δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Όσο καλή πλατφόρμα και να είναι το iOS, με μόνο μια συσκευή να το υποστηρίζει σίγουρα σε κάποιο σημείο θα χάσει μερίδιο της αγοράς. Το θέμα είναι το πότε. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει βέβαια και μετά την ανακοίνωση της νέας έκδοσης τον Ιούνιο στο WWDC καθώς και του Android Ice Cream Sandwich στο τέλος του χρόνου. Ποιος ξέρει, μπορεί να γείρουν τα πράγματα προς την μία μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: