Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η Apple ρίχνει από το "θρόνο" την Google!

Η Apple αποτελεί πλέον υπερδύναμη στο χώρο της τεχνολογίας, αυτό είναι σίγουρο. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 2011 κατάφερε να ξεπεράσει την πρωτοκαθεδρίας της Google, αφού πλέον αποτελεί τη "μάρκα" με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο.


Η παραγωγός του iPhone και του iPad διαθέτει πια ένα εμπορικό σήμα αξίας 153 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου η μισή χρηματιστηριακή αξία της Apple), παρουσιάζοντας αύξηση 84% στην αξία της το 2011 σε σχέση με το 2010, έναντι φετινής αξίας 111,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Google (πτώση 2% σε σχέση με πέρυσι).
Ο τομέας της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών κατακτά τους καταναλωτές παγκοσμίως, αφού από τα δέκα κορυφαία “ονόματα” στον κόσμο τα έξι αφορούν εταιρίες του τομέα αυτού.
Η “χρυσή” δεκάδα με τη σειρά είναι η εξής:
Apple, Google, ΙΒΜ, McDonald's, Microsoft, Coca-Cola, ΑΤ&Τ, Marlboro, China Mobile και General Electric.
Παρατηρούμε ότι πάνω από τους μισούς κολοσσούς είναι εταιρίες του τομέα τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.
Tην αυξομείωση της αξίας των διαφόρων εμπορικών σημάτων στον κόσμο, ανάλογα με τις επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές προτιμήσεις, που ανεβοκατεβάζουν συνεχώς αυτή την αξία, παρακολουθεί η εξειδικευμένη εταιρία Millward Brown.
Να επισημανθεί ότι το Facebook "μπήκε" για πρώτη φορά το 2010 στο "Top 100" (στη 35η θέση) με αξία εμπορικού σήματος 19,1 δισ. δολαρίων. Η ιαπωνική Toyota ξανακέρδισε την κορυφαία θέση ανάμεσα στις "φίρμες" της αυτοκινητοβιομηχανίας.[via]

Read more: TECH&TECH: Η Apple ρίχνει από το "θρόνο" την Google!

Δεν υπάρχουν σχόλια: