Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Βραβεία σε Apple και Samsung για τις οθόνες τους



Τόσο η οθόνη Retina της Apple όσο και οι Super AMOLED της Samsung βραβεύτηκαν από την Society for Information Display ως οι καλύτερες προτάσεις του χώρου τους.

Η Society for Information Display «χάρισε» φέτος τα βραβεία Display of the Year και Display Application of the Year στα iPhone και iPad της Apple για τις εξαιρετικές οθόνες τους. Το πρωτοποριακό με αμφότερα –και αφορμή για τη βράβευση- ήταν η χρήση της τεχνολογίας in-plane switching που επιτρέπει στους κρυστάλλους των οθονών τους να είναι τοποθετημένοι παράλληλα και όχι κάθετα σε σχέση με την οπτική του χρήστη, επιτρέποντας ευρεία γωνία θέασης με πολύ καλά χρώματα.

Βραβείο, όμως, δέχτηκε και η Samsung για τις οθόνες Super AMOLED που ενσωμάτωσε στα Galaxy S της, των οποίων τα ίδια τα pixels εκπέμπουν φως, εξαφανίζοντας την ανάγκη για χρήση backlight, καθώς και για την τεχνολογία της on-cell touch, που ενσωματώνει το σύστημα αναγνώρισης αφής στην ίδια την οθόνη, και όχι σε ένα πρόσθετο επίπεδο γυαλιού, επιτρέποντας τη δημιουργία λεπτότερων οθονών με καλύτερη απόκριση.

Πηγή: Wired[via]

Read more: TECH&TECH: Βραβεία σε Apple και Samsung για τις οθόνες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: