Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Apple- πατεντάρει πληκτρολόγιο που μαντεύει τι θέλεις να γράψεις

Τα πληκτρολόγια είναι σίγουρα ένα από τα αξεσουάρ των υπολογιστών με τη μικρότερη τεχνολογική ανάπτυξη - αν εξαιρέσουμε ασύρματες τεχνολογίες και μερικά προγραμματιζόμενα κουμπιά, είναι λίγο-πολύ ίδια από την αρχή της ιστορίας τους. Όμως μια πατέντα της Apple υπόσχεται ένα πληκτρολόγιο με... μαντικές ιδιότητες!
Το νέο αυτό πληκτρολόγιο υποτίθεται πως θα διευκολύνει το γράψιμο γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποιό είναι το επόμενο πλήκτρο που θα πατήσουμε. Η πρόβλεψη αυτή δεν έχει να κάνει με καμία κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά με μικροαισθητήρες που ανάλογα με την κίνηση των δακτύλων μας καταλαβαίνουν την πρόθεσή μας.
Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα διευκολύνεται το γράψιμο? Η πατέντα της Apple περιλαμβάνει ένα σύστημα που θα φυσάει αέρα από το πληκτρολόγιο προκειμένου να παρέχει feedback στα δάχτυλα πριν αγγίξουν με την επιφάνεια του πλήκτρου.
apple_keyboard
Ε? Αυτό μάλλον θυμίζει σύστημα που θα βοηθούσε τα δάχτυλα να μην ιδρώνουν, παρά θα διευκόλυνε την πληκτρολόγηση.
Στην πατέντα όμως προβλέπεται και μια δεύτερη μέθοδος, επίσης με ένα σύστημα αέρος, το οποίο θα πιέζει προς τα κάτω το πλήκτρο καθώς το πιέζει ο χρήστης, μειώνοντας την απαραίτητη δύναμη.
Εντάξει, δε λέμε, τα σκληρά πληκτρολόγια μπορεί να δυσκολεύουν την γραφή, αλλά η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία μοιάζει μάλλον με αέρας κοπανιστός.
Εντούτοις, το σχέδιο της Apple μάλλον δεν είναι να φτιάξει πληκτρολόγια πλήρους μεγέθους με αυτό το σύστημα, αλλά μάλλον να το χρησιμοποιήσει για επιπλέον ακρίβεια σε κάποιο μικρό πληκτρολόγιο, ενδεχομένως μια netbook έκδοση του ήδη μικρού MacBook Air.

Read more: TECH&TECH: Apple- πατεντάρει πληκτρολόγιο που μαντεύει τι θέλεις να γράψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: