Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Ε.Ρ.

undefined
Όπως ίσως έχετε ακούσει από μέρα σε μέρα αναμένεται στις ιστοσελίδες του http://www.opengov.gr το κείμενο της νέας διαβούλευσης για την τροποποίηση της Υ.Α. που αφορά τον κανονισμό λειτουργίας Ραδιοερασιτεχνών. Η νέα Υ.Α. είναι εκείνη η οποία αλλιώς εμφανίστηκε στον Αύγουστο του 2010 και αλλιώς προέκυψε μετά το τέλος της διαβούλευσης. Παρόλα αυτά το ΥΥΜΔ αφού έκανε τις αλλαγές που προκύπτουν από προτάσεις μας, έκρινε ότι είχε κινηθεί γρήγορα και έκανε και άλλες αλλαγές σε τέτοιο βαθμό που χρειάζεται και νέα διαβούλευση προκειμένου να τύχει της αποδοχής όλων μας. Δυστυχώς η νέα Υ.Α. πέρα από εκείνα που είπαμε και επέρισυ και που πιστεύουμε σε γενικές γραμμές διορθώνει αρκετά πράγματα σε σχέση με την παλιά, έχει τουλάχιστον μια νέα πρόταση τροποποίησης που θεωρούμε καταστροφική...
 για τον ραδιοερασιτεχνισμό αν στο τέλος εφαρμοστεί. Η τροποποίηση έχει σχέση με την επιτρεπόμενη ισχύ των ραδιοερασιτεχνικών πομποδεκτών και μας γυρίζει πίσω και από τον πρώτο νόμο που εκδόθηκε ποτέ για ραδιοερασιτέχνες τον 1244 του1972. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η αλλαγή προτείνεται από το γραφείο του Υφυπουργού κου Σ. Βούγια και προσπαθεί να περάσει μια λανθασμένη, κατά την άποψη μας, αλλά και ατεκμηρίωτη ισχύ για τους ραδιοερασιτέχνες που να μην ξεπερνά τα 100W ERP!!!
Για τον λόγο αυτό παρακαλώ σε πρώτη φάση να ενημερωθούν όλα τα μέλη από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και στην συνέχεια τα μέλη σας. Για περισσότερες διευκρινίσεις και λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στο να αντιτάξετε ισχυρά επιχειρήματα, είμαι στην διάθεση όλων σας τηλεφωνικά η μέσω e-mail προκειμένου και να ενημερώσετε τα μέλη σας σωστά αλλά και για να στείλετε σωστές απόψεις στην επερχόμενη διαβούλευση. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή αντίδραση και θέση, βασιζόμενοι σε επιχειρηματολογία και όχι σε αυθαιρεσίες όπως αυτές που βασίζεται η πρόταση του Υπουργείου που ας σημειωθεί ότι έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και εκ των έσω. Η προσπάθεια μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την προσπάθεια συρρίκνωσης της λειτουργίας μας και εξομοίωση μας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας η τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν σε full ισχύ (και παραπάνω πολλές φορές από την νόμιμη), 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες τον χρόνο. Επαναλαμβάνω ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφορά όλους μας (αφού είναι πολύ πιθανή η εξομοίωση SV και SW) και απαιτεί το ίδιο σοβαρή αντιμετώπιση σε ατομικό η συλλογικό επίπεδο.
73

Manos G. Darkadakis
SV1IW

Δεν υπάρχουν σχόλια: