Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ice Cream Sandwich : Κοινή Android έκδοση για smartphones και tablets

Android
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην πλατφόρμα του Android φαίνεται να λύνει η Google με την ανακοίνωση της έκδοσης Ice Cream Sandwich η οποία θα φέρει την πολυπόθητη ενοποίηση της έκδοσης για tablets με εκείνη των smartphones.

Το Android Ice Cream Sandwich θα φέρει στα android smartphones το γραφικό περιβάλλον που διαθέτουν τα Honeycomb 3.0 tablets όπως το Motorola Xoom και το Asus Eee Pad Transformer ενώ παράλληλα η πλατφόρμα θα προσαρμόζεται ανάλογα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής όπως η ανάλυση της οθόνης. Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στους τελευταίους 4 μήνες του έτους.

Αρκετά σημαντική ανακοίνωση θεωρείται η ανακοίνωση συνεργασίας της Google με μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η Motorola, LG, Samsung, HTC, Sony Ericsson και Vodafone με στόχο τη μείωση ου κατακερματισμού (fragmentation) στην πλατφόρμα της Google. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οποιαδήποτε android συσκευή θα κυκλοφορήσει από αυτές τις εταιρείες, η Google δεσμεύεται ότι θα την υποστηρίξει με δωρεάν αναβαθμίσεις νέων εκδόσεων του android για 18 μήνες από την ημέρα κυκλοφορίας τους. Πάνω στο θέμα αυτό η εταιρεία θα έχει περισσότερες πληροφορίες να γνωστοποιήσει σύντομα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέχρι όμως την κυκλοφορία του Ice Cream Sandwich, η Google ανακοινώνει την άμεση κυκλοφορία της έκδοσης 3.1 Honeycomb για Android Tablets, αρχικά για το Motorola Xoom από το δίκτυο της Verizon. Εκτός από μικρές χρηστικές βελτιώσεις όπως η αλλαγή μεγέθους των widgets, κάθε tablet με τη συγκεκριμένη έκδοση γίνεται πλέον USB host, έτοιμο να υποδεχθεί τα usb gadgets σας. Έτσι μπορείτε να συνδέσετε φωτογραφικές μηχανές, ποντίκια, πληκτρολόγια και διάφορα άλλα, με τη συσκευή να τα αναγνωρίζει και να επιτρέπει τη χρήση τους αλλά και την αντιγραφή περιεχομένου από αυτά. Το Honeycomb 3.1 θα ενσωματωθεί και σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία Google TV, φέρνοντας μαζί και τις εφαρμογές του Android Market.

Τέλος τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Google κατά την παρουσίαση της πρώτης ημέρας του συνεδρίου Google I/O 2011, δείχνουν τη ραγδαία άνοδο του Android όπου συνολικά 100 εκατομμύρια συσκευές έχουν ενεργοποιηθεί συνολικά και 400.000 να ενεργοποιούνται πλέον καθημερινά. Στα 2.5 χρόνια κυκλοφορίας, το Android έχει παρουσία σε 310 συσκευές σε περισσότερες από 112 χώρες. Μεγάλη είναι και η επιτυχία του Android Market όπου ο κάθε κάτοχος συσκευής android μπορεί να κατεβάσει εφαρμογές και παιχνίδια μέσα από μια συλλογή 200.000 προτάσεων ενώ συνολικά 4.5 δισ. εφαρμογές έχουν γίνει download από τους χρήστες.


Site: Google I/O 2011  [via]

Read more: TECH&TECH: Ice Cream Sandwich : Κοινή Android έκδοση για smartphones και tablets

Δεν υπάρχουν σχόλια: