Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ξεκλειδώστε Τις Πόρτες Σας Με Ένα IPhone



H Apligy παρουσίασε το Lockitron, ένας συνδυασμός λογισμικού και υλικού που αντικαθιστά τις κλειδαριές με μία διαδικτυακή έτοιμο έκδοση που επιτρέπει τους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τις πόρτες τους, εξ αποστάσεως με τη χρήση ενός iphone (και αργότερα με άλλα smartphone).
Αν και χρησιμοποιεί παραδοσιακό κλειδί και τηλεχειριστήριο για backup, το σύστημα δίνει την επιλογή στους χρήστες το στείλουν μέσω email ή sms ένα "εικονικό κλειδί" σε άλλους που θέλουν να μπουν στο σπίτι, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το σύστημα.


Η εταιρία επίσης ετοιμάζει και μία NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου) έκδοση του Lockitron η οποία θα υποστηρίζεται από το Nexus S, μελλοντικά iPhones και άλλα κινητά που πιθανώς θα ενσωματώνουν την τεχνολογία NFC. H υπηρεσία λειτουργεί με τη χρήση ενός διακομιστή βύσματος ο οποίος συνδέεται μέσω καλωδίου ethernet στην ηλεκτρονική κλειδαριά, και λειτουργεί τόσο με deadbolt ή κλειδαριές λαβής. Το άτομο που επιθυμεί να ανοίξει την κλειδαριά απλά στέλνει τον κωδικό σε μια μοναδική web διεύθυνση, ή μέσω της iPhone εφαρμογής, για να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει την πόρτα με την χρήση κρυπτογραφημένων δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο cloud.

To Lockitron πωλείται με μία εφάπαξ τιμή μεταξύ $300 και $500 ανάλογα με τον τύπο της κλειδαριάς. Για χρήστες μη έξυπνων κινητών υπάρχει επιλογή με χρήση υπηρεσίας γραπτών μηνυμάτων (sms) με $5 μηνιαία συνδρομή.[video]




Πηγή:electronista  

Δεν υπάρχουν σχόλια: