Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Εφαρμογές iPhone/iOS σε συσκευές Windows Phone 7 χάρι σε νέο API της Microsoft!

Μπορεί το Windows Phone 7 Marketplace να εμφανίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εφαρμογών, ωστόσο με μόλις 12.000 εφαρμογές δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις 330.000 του App Store της Apple.
Για αυτό το λόγο, η Microsoft αποφάσισε να προβεί σε μια ενέργεια που θα επιταχύνει τη σύγκλιση με τα κυρίαρχα Android Market και Apple App Store, δίνοντας στους προγραμματιστές το εργαλείο iPhone/iOS to Windows Phone 7 API, για τη μεταφορά των iOS εφαρμογών στην πλατφόρμα Windows Phone!

Με αυτό το εργαλείο, οι προγραμματιστές του iOS θα μπορούν να βρίσκουν με ευκολία τους αντίστοιχους κώδικες των εφαρμογών τους στο λειτουργικό σύστημα WP7, μεταφέροντας μάλιστα μικρά κομμάτια κώδικα iOS σε γλώσσα C#. Άλλωστε, όλα τα APIs του WP7 σχετίζονται με κώδικα Silverlight, C# και XNA“, δήλωσε ο Jean-Christophe Cimetiere, τεχνικός της Microsoft.
Αυτό σημαίνει ότι ένας προγραμματιστής iOS θα μπορεί να “μεταφέρει” την εφαρμογή του στο WP7 χωρίς πολύ κόπο. Εάν για κάθε API που χρησιμοποιεί στο iOS υπάρχει και ένα ισοδύναμο στο WP7, τότε με το εργαλέιο iPhone/iOS to Windows Phone 7 API θα επιταχύνεται η διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft θα προσθέσει και άλλες γλώσσες προγραμματισμού στο μέλλον, δηλαδή πιθανότατα θα δούμε και το Android to Windows Phone 7 API σύντομα.
Περισσότερα εδώ[via]

Read more: TECH&TECH: Εφαρμογές iPhone/iOS σε συσκευές Windows Phone 7 χάρι σε νέο API της Microsoft!

Δεν υπάρχουν σχόλια: