Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δακτυλίδι ελέγχου για το κινητό!



Ερευνητές του φινλανδικού κολοσσού Nokia δημιούργησαν ένα μαγνητικό δακτυλίδι ικανό να ελέγχει το κινητό εξ αποστάσεως! Το Nenya μπορεί να μοιάζει με πραγματικό κόσμημα, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν ισχυρό μαγνήτη.

Λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα βραχιόλι που φορά ο χρήστης στον καρπό και συνδέεται με το smartphone μέσω bluetooth. Eτσι, γυρίζοντας το δακτυλίδι του γύρω από το δάκτυλό του, ο χρήστης αλλάζει το μαγνητικό πεδίο μεταξύ των δύο συσκευών. Οι εντολές στις οποίες θα μπορούσε να αντιστοιχεί η κάθε «θέση» μπορούν να καθοριστούν και να αποθηκευτούν από τον ίδιο τον χρήστη: με τον τρόπο αυτόν, γυρίζοντας ελαφρώς το δακτυλίδι δεξιά μπορεί π.χ. να απολαύσει την αγαπημένη του μουσική ή να ψάξει μεταξύ των αρχείων που εμφανίζονται στην οθόνη κ.λπ.

Σύμφωνα με τους επινοητές του έξυπνου δακτυλιδιού, στις εντολές θα μπορούσε ακόμη να προστεθεί η αναμονή κλήσης ή η ενημέρωση γεωγραφικής θέσης του χρήστη σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Σε δύο δοκιμές που πραγματοποίησαν επιτυχώς διαπιστώθηκε ότι στο «μαγικό» μενού του δακτυλιδιού μπορούν να αποθηκευθούν συνολικά οκτώ εντολές.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να βρουν τρόπους ώστε να τελειοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Να βελτιώσουν δηλαδή αισθητικά το βραχιόλι και να μετριάσουν την ισχύ του μαγνητικού δακτυλιδιού, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστρέψει ευαίσθητες μικροσυσκευές ή ακόμα να απομαγνητίσει πιστωτικές κάρτες.[via]

Read more: TECH&TECH: Δακτυλίδι ελέγχου για το κινητό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: