Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Samsung Galaxy 551: Το προσιτό Galaxy

Samsung Galaxy 551:  Το προσιτό Galaxy


Η σειρά προηγμένων κινητών τηλεφώνων Galaxy της Samsung υποδέχτηκε το Samsung Galaxy 551, ένα smartphone με οθόνη αφής 3,2 ιντσών, συρταρωτό πληκτρολόγιο QWERTY, Android 2.2 και τιμή στα 179 ευρώ ακριβώς!
Η «οικογένεια» smartphones Galaxy της Samsung αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες σειρές «έξυπνων» συσκευών με χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο. Ας θυμηθούμε το Samsung Galaxy I9000 με την οθόνη AMOLED, το Social Hub της εταιρείας, το βίντεο HD και την πρόσβαση στον κόσμο των Android εφαρμογών μέσω του Froyo.
Το Samsung Galaxy 551, από την άλλη, δεν είναι βέβαια στο επίπεδο του I9000, είναι όμως μια πολύ καλή πρόταση στα προσιτά smartphones με δυνατότητες διόλου ασήμαντες. Μάλιστα, πολλά από τα χαρακτηριστικά του θα τα ζήλευαν άλλα smartphones με υψηλότερες τιμές...
Design
Μήπως θέλετε να έχετε πολλές δυνατότητες και εναλλακτικές στο κινητό σας; Αν ναι, τότε θα συμφωνήσετε ότι το Galaxy 551 εξωτερικά ακολουθεί μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές, και αυτό διότι ενσωματώνει μια οθόνη αφής αλλά και ένα συρταρωτό πληκτρολόγιο QWERTY. Ας το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά: η παρουσία της οθόνης αφής και ενός συρταρωτού πληκτρολογίου δεν είναι ούτε περιττή ούτε γίνεται για εφέ. Κυρίως εξυπηρετεί όσους γράφουν πάρα πολύ, είτε e-mail είτε γενικά στο διαδίκτυο, οπότε η χρήση της οθόνης αφής σε αυτές τις περιπτώσεις καθίσταται αρκετά άβολη. Όπως συμβαίνει με όλα τα κινητά τηλέφωνα, το ίσιο ισχύει και για το Galaxy 551: αν θέλετε η συσκευή σας να συνδυάζει οθόνη αφής και πληκτρολόγιο QWERTY -και φυσικά αν δεν σας δυσκολεύει στη χρήση-, τότε το Galaxy 551 θα σας ταιριάξει γάντι.
Multimedia
Η TFT οθόνη αφής αγγίζει τις 3,2 ίντσες, με ανάλυση 240 x 400 pixels και 16 εκατ. χρώματα. Πρόκειται για μια σχετικά ικανοποιητική οθόνη, με πλούσια χρώματα, ικανή για να προβάλλει τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Εντάξει, δεν και είναι AMOLED, αλλά τη δουλειά της την κάνει...
Η κάμερα των 3,2 megapixels, με μέγεθος φωτογραφίας 2.048 x 1.536 pixels, αυτόματη εστίαση και εγγραφή βίντεο χωλαίνει κάπως στην ανάλυση, ειδικά αν θέλετε να «ανεβάσετε» φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο ή αν κάποια στιγμή χρησιμοποιήσετε το κινητό και ως βιντεοκάμερα. Μην το ξεχνάτε όμως, το Samsung Galaxy 551 είναι προσιτό, δηλαδή προσφέρει τα βασικά (και κάτι παραπάνω από αυτά) σε αντικειμενικά ρεαλιστική τιμή για τον μέσο καταναλωτή.
Συνεχίζοντας, η ενσωματωμένη μνήμη φτάνει τα 160 MB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης microSD. Εδώ δεν θα έχετε παράπονο, γιατί ο αποθηκευτικός χώρος είναι υπεραρκετός για τα αρχεία και τα δεδομένα που θέλετε να έχετε μαζί σας. Τέλος, χάρη στην μπαταρία Li-Ion, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, είναι εξασφαλισμένες 510 ώρες αναμονής και 9 ώρες ομιλίας.
Συνδεσιμότητα
Καθόλου άσχημα δεν τα πηγαίνει το Galaxy 551 στη συνδεσιμότητα και στις δυνατότητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, μιας και είναι εξασφαλισμένη η παροχή υπηρεσιών 3G και οι ταχύτητες HSDPA έως 7,2 Mbps. Για όσους γνωρίζουν, για ένα προσιτό smartphone, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά. Για όσους πάλι δεν γνωρίζουν, με το 551 θα μπορείτε να περιηγείστε στο αγαπημένο σας social site ή να μοιράζεστε τις εικόνες σας, γρήγορα και εύκολα.
Η «ψυχή» βέβαια του Galaxy 551 δεν είναι άλλη από το Android 2.2 Froyo, το λειτουργικό σύστημα της Google, το οποίο είναι μέχρι στιγμής το πιο διαδεδομένο ανοιχτό λειτουργικό που εξασφαλίζει πρόσβαση στο Android Market. Εκεί σας περιμένουν πάνω από 300.000 δωρεάν και μη εφαρμογές, για παιχνίδια ή ψυχαγωγία. Να μην ξεχάσουμε φυσικά να αναφέρουμε και τις πολύ γνωστές υπηρεσίες της Google (Google Maps, Talk κ.ά.).
Ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 667 MHz, μια αξιόλογη ταχύτητα, που επιτρέπει γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδων και multitasking (επεξεργασία πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα) συνεργατικά με το λειτουργικό σύστημα της Google. Θα ήταν αμαρτία αν έλειπαν τα Wi-Fi και Bluetooth, γιατί τότε θα ήταν ημιτελές ως social networking κινητό, ενώ όλο και κάποια στιγμή το GPS με υποβοήθηση A-GPS θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.
Άποψη
Έχουμε δει πολλά προσιτά smartphones τον τελευταίο καιρό, και με βεβαιότητα πιστεύουμε ότι το Samsung Galaxy 551 είναι σίγουρα ένα από αυτά. Και αυτό γιατί είναι οικονομικό, «φοράει» Android 2.2, επιτρέπει τη συνδεσιμότητα σε υψηλές ταχύτητες και έχει αρκετή μνήμη.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 7.2Mbps/GSM quad-band/GPRS
Οθόνη: TFT capacitive αφής 3,2'', 240 x 400 pixels, 16 εκατ. χρώματα
Κάμερα: 3,2 megapixels, αυτόματη εστίαση, εγγραφή βίντεο
Μνήμη: 160 MB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης microSD
Χρόνος ομιλίας: 9 ώρες
Χρόνος αναμονής: 510 ώρες
Άλλα χαρακτηριστικά: Android 2.2 Froyo, επεξεργαστής 667 MHz, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 2.1 A2DP, GPS με A-GPS, MP3 player, ραδιόφωνο FM με RDS, πληκτρολόγιο QWERTY
Διαστάσεις: 111 x 55 x 15,2 χιλ.
Βάρος: 117 γρ.
Τιμή: 179 ευρώ
[via]


Read more: TECH&TECH: Samsung Galaxy 551: Το προσιτό Galaxy

Δεν υπάρχουν σχόλια: