Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011


TomTom: η οδική ασφάλεια πάνω από όλα


Η TomTom σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σας δίνουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και χαρούμενη έξοδο για τις διακοπές του καλοκαιριού. Η έξοδος αυτή συνοδεύεται δυστυχώς από μεγάλο αριθμό τροχαίων συμβάντων.
Υπάρχουν ωστόσο μερικοί απλοι και εξαιρετικά αποτελεσματικοί τρόποι που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι οι οδηγοί ώστε να προστατεύσουν τους ίδιους, την οικογένεια τους και τους άλλους οδηγούς στο δρόμο.

Παρακάτω θα βρείτε 6 χρήσιμες συμβουλές:

-Ανεξάρτητα από την απόσταση που θα διανύσετε, φροντίστε για την πραγματοποίηση της προληπτικής συντήρησης του αυτοκινήτου σας και τον τακτικό έλεγχο. Ελέγξτε ειδικά τη στάθμη των υγρών του αυτοκινήτου, τη μπαταρία, τα ελαστικά και τη λειτουργία των φώτων. Αυτός ο έλεγχος περιορίζει μια ανεπιθύμητη βλάβη στη μέση του ταξιδιού σας η οποία θα σας καθυστερήσει και από την πιθανοτότητα δυστυχήματος.

-Η ζώνη ασφαλείας είναι απαραίτητη για όλους τους επιβάτες. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα παιδικά καθίσματα για τους μικρότερους επιβάτες του αυτοκινήτου.

-Μην υπερφορτώνετε το αυτοκίνητο καθώς το πρόσθετο φορτίο δυσχαιρένει την κινησή του και την δυνατότητα φρεναρίσματός του, ενώ αυξάνει επίσης και την κατανάλωση καυσίμου.

-Η συσκευή πλοήγησής σας μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη και σε περιπτώσεις ανάγκης παρέχοντας πληροφορίες για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, και τις πληροφορίες της ακριβούς θέσης που βρίσκεστε αν χρειαστεί να ενημερώσετε σχετικά.

-Το τηλέφωνο δεν έχει θέση στα χέρια σας όταν οδηγείτε. Εαν είναι απαραίτητο να συνομιλήσετε οδηγώντας αξιοποιήστε την τεχνολογία Bluetooth. Υπάρχουν συσκευές πλοήγησης οι οποίες ενσωματώνουν τέτοια τεχνολογία και λειτουργούν ως hands free!

-Mην καταναλώνετε αλκοόλ και μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις διασταυρώσεις και στις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο το οποίο πιθανώς δεν γνωρίζετε το ίδιο καλά με τις καθημερινές διαδρομές σας στην πόλη.


ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: