Κυριακή 21 Αυγούστου 2011


10 εφαρμογές είναι υπεύθυνες για το 50% της χρήσης στο Android

10 εφαρμογές είναι υπεύθυνες για το 50% της χρήσης στο Android


Η γνωστή εταιρεία ερευνών Nielsen έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών στο λειτουργικό σύστημα Android. Όπως φαίνεται από την έρευνα, υπάρχουν 10 δημοφιλέστατες εφαρμογές που ευθύνονται για το 50% της συνολικής χρήσης.

Η Nielsen δεν αποκαλύπτει ακόμα ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές, ωστόσο μπορούμε να μαντέψουμε ότι πρόκειται για το Facebook, το Gmail, το YouTube και το Twitter, μεταξύ άλλων. Ένα άλλο εύρημα είναι ότι ο μέσος χρήστης του Android περνά μία περίπου ώρα κάθε μέρακάνοντας κάτι στη συσκευή του. Τα δύο τρίτα αυτού του χρόνου αφορούν τη χρήση εφαρμογών και το ένα τρίτο πάει σε web browsing.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες του Android κάνουν κάθε μέρα τα ίδια πράγματα και χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τις ίδιες εφαρμογές, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 250.000 apps στο Android Market. Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι οι μικροί developers είναι καταδικασμένοι να μείνουν στο περιθώριο, καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες που αγοράζουν διάφορες εφαρμογές χρησιμοποιώντας τες ελάχιστες φορές. Και μόνο το γεγονός ότι τις κατεβάζουν, πάντως, είναι αρκετό ώστε να καρπωθεί το αντίστοιχο οικονομικό όφελοςο εκάστοτε developer.
Πηγή: The Inquirer
via-more


Read more: TECH&TECH: 10 εφαρμογές είναι υπεύθυνες για το 50% της χρήσης στο Android 

Δεν υπάρχουν σχόλια: