Τρίτη 2 Αυγούστου 2011


Κινητά... παραλίας: 4 προτάσεις έως 99€

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή εξαιρετικά κατάλληλη για να λανσάρει κανείς κινητά στην χαμηλή κατηγορία. Εκτός από το κοινό που αποζητά συσκευές απλές στη χρήση αποκτά -λόγω επικείμενων διακοπών στο ημισφαίριο μας- και ένα δυνητικό κοινό που επιθυμεί να έχει ένα απλό στη χρήση τηλέφωνο για την παραλία, αφήνοντας πίσω το smartphone, ή τέλος πάντων ένα ακριβότερο μοντέλο που ίσως χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του, με το σκεπτικό ότι αν αυτό το δεύτερο κινητό πάθει κάτι, δεν θα χάσει και πολλά. Η λογική είναι εν πολλοίς σωστή. Δεν είναι λίγα τα κινητά που πεθαίνουν σε παραλίες, βουνά και λαγκάδια, από πτώσεις, υγρασία, κλπ.

Εντούτοις, αυτό που κάνει τη διαφορά φέτος είναι ότι οι δυο κατασκευαστές ασχολήθηκαν λίγο περισσότερο με τα μοντέλα αυτά, εξοπλίζοντας τα με έξυπνες δυνατότητες, που παρ' όλο που τα καθιστούν ιδιαίτερα χρηστικά, δεν αυξάνουν το κόστος τους, το οποίο παραμένει χαμηλό, κάτω από 100 ευρώ. Τα δύο μοντέλα είναι clamshell και τα άλλα δύο candybar, έχουν όλα bluetooth, κάτι που κάνει εύκολη τη μεταφορά των επαφών σας από μια άλλη συσκευή, ενώ ένα εξ αυτών έχει δυνατότητα υποδοχής δύο SIM καρτών.

Ένα χαρακτηριστικό της κατηγορίας των απλών στη χρήση κινητών ήταν πάντα η μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας έναντι άλλων συσκευών της ίδιας χρονολογίας κατασκευής. Ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί όχι στις καλύτερες απαραίτητα μπαταρίες, αλλά στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας λόγω των μειωμένων δυνατοτήτων τους, αλλά και ενός μικρού “μυστικού” των κατασκευαστών: δεν συμφέρει καμία εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων να προμηθεύεται ανεξάρτητα από τρίτο κατασκευαστή φτηνές μπαταρίες για τα φτηνά κινητά του, αλλά 2-3 τύπους μπαταριών συνολικά για όλα τα κινητά του, τις οποίες αγοράζει σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες με πολύ μεγάλη έκπτωση. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, ακόμα και υποδεέστερα σε δυνατότητες κινητά έχουν καλές μπαταρίες, γεγονός που σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας εξαιτίας περιορισμένων δυνατοτήτων τους παρέχει μεγάλη αυτονομία.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με όλα τα κινητά, αν σκέφτεστε να αποκτήσετε κάποιο από τα τέσσερα προτεινόμενα μοντέλα, καλό θα ήταν να πάτε σε κάποιο κατάστημα και να ζητήσετε να τα δείτε, δοκιμάζοντας παράλληλα -αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα- τους “δρόμους” των πλήκτρων, αλλά και γενικότερα να τα κρατήσετε στα χέρια σας: η άνεση στη χρήση είναι εξίσου σημαντική ακόμα και για κινητά με έμφαση στην “απλότητα”...

Samsung E1182 Black 

Πρόκειται για μία όμορφη συσκευή στην εμφάνιση, με λιτή γραμμή. Το νέο candybar της Samsung είναι “Dual Sim” ανήκει δηλαδή στην οικογένεια κινητών με δυνατότητα να έχει δύο SIM κάρτες, ταυτόχρονα ενεργές, χωρίς να χρειάζεται να τις εναλλάσσετε, και να δέχεστε ή να πραγματοποιείται κλήσεις και από τις δύο. Παράλληλα, η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο mp3 player και ραδιόφωνο FM, ενσωματωμένο ημερολόγιο, ενώ ο τηλεφωνικός κατάλογος διαθέτει θέσεις για 500 καταχωρήσεις πολλαπλών πεδίων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρι,α η διάρκεια μπαταρίας αγγίζει τις 620 ώρες σε αναμονή, 11 ώρες ομιλίας.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι πολύ καλές για την κατηγορία της: βάρος 68 γραμμάρια, και 11,5 x 4,4 x 1,19 εκατοστά. Η συσκευή είναι διαθέσιμη από τις αρχές του Ιουνίου στην Ελλάδα, στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής των 29 ευρώ (με φόρο), και συνοδεύεται από εγγύηση κατασκευαστή 2 ετών.





Samsung GTC3560 Black
Το GT-C3560 είναι η αναδιπλούμενη (clamshell) εκδοχή φτηνού και απλού στη χρήση κινητού της Samsung, που παρ' όλα αυτά προσφέρει και ανέσεις μη αναμενόμενες για την κατηγορία και την τιμή του. Εξοπλισμένο με οθόνη TFT 2,0 ιντσών με 256 χιλιάδες χρώματα και με χρόνο ομιλίας που αγγίζει τις 11ώρες ομιλίας, το μικρό μέγεθος (4,6 x 9,4 x 1,6 εκατοστά) και βάρος μόλις 84 γραμμάρια, το καθιστούν εντυπωσιακό.

Ιδιαίτερα αν κάποιος λάβει υπόψη του ότι η συσκευή διαθέτει και κάμερα 2 Megapixel για λήψη φωτογραφιών που μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε, να εκτυπώσετε ή απλά να προβάλετε, και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε μορφή MPEG4 και H.263, αλλά και ενσωματωμένο σύστημα αναπαραγωγής μουσικής. Υποστηρίζει μορφές αρχείων όπως MP3 / AAC / AAC+/ eAAC+/AMR / WAV, ενώ το ραδιόφωνο FM με RDS σας δίνει τη δυνατότητα να συντονιστείτε στους αγαπημένους σας σταθμούς για ψυχαγωγία και ενημέρωση. Μάλιστα το κινητό διαθέτει και Bluetooth 2.1 (με Enhanced Data Rate) με το οποίο μπορείτε να συνδεθείτε γρήγορα και ασύρματα με υπολογιστές, συμβατές συσκευές και στερεοφωνικά ακουστικά A2DP.

Μειονέκτημα του είναι η εξαιρετικά περιορισμένη εσωτερική μνήμη (50 ΜΒ), αλλά σε περίπτωση που θα θέλατε να αγοράσετε κάρτες microSD/SDHC θα μπορούσατε να αυξήσετε την χωρητικότητα μέχρι τα 16GB, αξιοποιώντας την ανάλογη υποδοχή της συσκευής.

Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (με φόρο) της συσκευής βρίσκεται στα 99 ευρώ, και αυτή συνοδεύεται από εγγύηση κατασκευαστή 2 ετών.

LG A170
To Α170 είναι το πιο απλό κινητό που διαθέτει η LG στην ελληνική αγορά. Είαι καινούργιο μοντέλο -δεν έχει ούτε ένα μήνα που κυκλοφόρησε- κι είναι ένα αναδιπλούμενο (Clamshell) κινητό για όσους αναζητούν μια απλή και χρηστική συσκευή με όμορφη εμφάνιση. Αν και μονάχα με 65.000 χρώματα, η έγχρωμη οθόνη 1,5" αποδίδει ένα τίμιο αποτέλεσμα για αυτά που είναι προορισμένη να προβάλλει, ενώ η συσκευή διαθέτει FM ραδιόφωνο, ενσωματωμένο ημερολόγιο και δυνατότητα ανοιχτής συνομιλίας.

Η συσκευή είναι μικρή σε μέγεθος (8,9 x 4,75 x 1,6) και βάρος (80 γραμμάρια), διατίθεται στην ελληνική αγορά στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (με φόρο) των 36 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.



LG S310 Black 

Το LG S310 είναι ένα εξαιρετικό candybar κινητό με μεταλλικό φινίρισμα και δυνατότητες που αποτελούν ευχάριστη έκπληξη για την κατηγορία του. Με έγχρωμη οθόνη TFT 2,2" με απόδοση 256.000 χρωμάτων, ενσωματωμένη κάμερα 3,2 Μpixels με ψηφιακό zoom 2x και δυνατότητες εγγραφής βίντεο και αποθήκευσής τους στην κάρτα μνήμης MicroSD (που δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγετε να αγοράσετε -αφού ο κατασκευαστής ήταν εξαιρετικά φειδωλός στην εσωτερική μνήμη της συσκευής η οποία είναι κυριολεκτικά λιλιπούτεια, στα 15 ΜΒ) η οποία μπορεί να έχει μέγεθος μέχρι και 8 GB, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης στο internet, με μάλλον αργές ταχύτητες βεβαίως (GPRS), όπως και σύνδεσης με τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης για το Facebook, το Twitter, το Flickr, το Picasa κ.α., θα συμφωνήσετε ίσως με τον γράφοντα, ότι η συσκευή είναι ενδιαφέρουσα για το κόστος της.
Παράλληλα, η συσκευή έχει ενσωματωμένο σύστημα αναπαραγωγής μουσικής υποστηρίζει μορφές αρχείων όπως MP3 / AAC / AAC+/ eAAC+/AMR / WAV, και ραδιόφωνο FM, με λειτουργία εγγραφής για αποσπάσματα από τις εκπομπές ή για να κρατήσετε κάποια φωνητική σημείωση. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, η συσκευή διαθέτει microUSB για σύνδεση με τον υπλογιστή και Bluetooth για σύδνεση με άλλες συσκευές χωρίς καλώδια.

Η συσκευή είναι μικρή σε μέγεθος (11,4 x 4,8 x 1,05) και βάρος (86 γραμμάρια), διατίθεται στην ελληνική αγορά στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (με φόρο) των 79 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.

[via-more]


Read more: TECH&TECH: Κινητά... παραλίας: 4 προτάσεις έως 99€ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: