Τρίτη 30 Αυγούστου 2011


Τι θέλουμε να δούμε στο iOS 5


Μπορεί το iOS να βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την κυκλοφορία του, οπότε και ο βασικός "κορμός" να έχει ολοκληρωθεί, όμως πολλοί θεωρούν πως ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω το λειτουργικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παραθέτουμε.

  
Δεν αποτελεί πρωτοτυπία ούτε είναι πρωτόγνωρο για την Apple να προσθέτει "κρυφά" χαρακτηριστικά της τελευταίας στιγμής στο iOS. Πέρυσι, η εταιρεία έδωσε στο κοινό το iOS 4 για το iPhone 3GS, το οποίο αποτελούσε και το νεότερο μοντέλο smartphone της Appleεκείνη την εποχή. Λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησε και τοFaceTime, το οποίο ήταν ενσωματωμένο στο iOS 4 αλλά διατίθετο αποκλειστικά στα iPhone 4 iPod touch 4G και στο iPad 2.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν θα αλλάξουν πολλά στο iOS 5 μεταξύ της τρέχουσας κατάστασής του και της επίσημης κυκλοφορίας του, αν και υπάρχει πάντοτε χώρος για την κοινότητα της Apple να καινοτομήσει. Πολλές από τις προτεινόμενες προσθήκες είναι ενδιαφέρουσες και είναι αρκετοί εκείνοι που θα ήθελαν να δουν κάποιες από αυτές ενσωματωμένες στο iOS 5 κάποια στιγμή.



Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που παραθέτουμε, υπάρχουν αρκετές προτεινόμενες αλλαγές στο iOS 5. Η προσθήκη Widgets στοSpotlight πλαίσιο αναζήτησης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο και να κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στα Windows.
Παρομοίως, η ενσωμάτωση των Widgets στο Notification Center, όπου μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται τοποθετημένο κανένα Widget, θα αποτελούσε λύση εφόσον η Apple επέτρεπε τελικά την παρουσία third-party Widgets, το οποίο δεν συμβαίνει επί του παρόντος.
Πέραν αυτών, έχουν προταθεί και άλλες αλλαγές, όπως η δυνατότητα συγχρονισμού OS X και iOS συσκευών, επιτρέποντας στις ειδοποιήσεις εντός του iOS να εμφανίζονται στη μπάρα μενού του OS X. Σίγουρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία θα διευκόλυνε αισθητά τους power users, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται στις ειδοποιήσεις δίχως να αγγίζουν καν τα handsets τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: