Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011


Samsung Galaxy Ace, να το πάρω τώρα, αξίζει;

samsung-galaxy-aceΠριν πούμε για το τηλέφωνο, ας δούμε λίγο τις τιμές. Επειδή το Samsung Galaxy Ace είναι παλαιότερο μοντέλο και επειδή η αγορά ανανεώνεται με γρήγορους ρυθμούς, αυτό σημαίνει ότι και η τιμή του θα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς επειδή τα καταστήματα προσπαθούν να ξεστοκάρουν.
Δεν ξέρω που βρήκες την τιμή των 289 ευρώ, υπάρχουν και φτηνότερες τιμές για το συγκεκριμένο μοντέλο, πχ. στο Πλαίσιο για αγορά μέσω ίντερνετ με δωρεάν μεταφορικά στα 248.5 ευρώ ως web offer.
Πάμε τώρα στο παρασύνθημα. Το Ace είναι ένα από τα πολλά medium (mid-range) κινητά με android που κυκλοφορούν στην αγορά.
Η οθόνη του είναι αρκετά μεγάλη (3.5 ίντσες) με TFT οθόνη με φωτεινά χρώματα. Οι 3.5 ίντσες είναι καλό μέγεθος για μένα καθώς και χωράει στην τσέπη άνετα και δεν σου βγαίνουν τα μάτια στο chat, στο browsing ή στα παιχνίδια.
Ο επεξεργαστής είναι 800MHz, αρκετά γρήγορος για να παίζεις όλα τα παιχνίδια και να σερφάρεις αλλά φυσικά δεν μπορεί να αγγίξει σε ταχύτητα τα διπύρηνα μοντέλα όμως μην γελιόμαστε, εκείνα ανήκουν σε άλλη κατηγορία (και σαν εξοπλισμό και σαν τιμή).
Η κάμερα είναι 5MP με autofocus για καθαρές φωτογραφίες και LED flash για το βράδυ ενώ μπορεί να εντοπίζει πρόσωπα και χαμόγελα. Το βίντεο είναι πολύ μέτριο QVGA στα 15fps οπότε μην περιμένεις να αντικαστήσεις την βιντεοκάμερά σου. Είναι αρκετό όμως για πλακίτσες και βιντεάκια για το Facebook.
Το τηλέφωνο τρέχει με Android 2.2. Δεν είναι η τελευταία έκδοση του Android που κυκλοφορεί αφού υπάρχει και 2.3 αλλά είναι ακόμα ενεργή. Σκέψου ότι ακόμα και σήμερα βγαίνουν καινούργια κινητά με Android 2.2 οπότε δεν αγοράζεις κάτι ξεπερασμένο. Επιπλέον υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των εκδόσεων. Οπότε το κινητό είναι ετοιμοπόλεμο.
Φυσικά όπως όλα τα Android τηλέφωνα, έχει A-GPSWi-Fi αλλά και είσοδο ακουστικών 3.5 χιλιοστών για να συνδέσεις τα ακουστικά της επιλογής σου. Επίσης έχει ραδιόφωνα και όλα τα καλά του Android, δηλαδή πρόσβαση σε εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια μέσω android market.
Η μπαταρία του κινείται στα στάνταρ πλαίσια για την κατηγορία, δλδ 420 ώρες σε αναμονή και 6Η30 σε ομιλία. Βέβαια όταν αρχίζεις και μπαίνεις στο ίντερνετ και παίζεις συνεχώς μαζί του, θα χρειαστεί να το φορτίσεις και δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα αλλά αυτό εξαρτάται από σένα. Λίγο πολύ όλα τα Android smartphones την ίδια αυτονομία έχουν.
Σχετικά με τον ανταγωνισμό, τώρα μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουμε νέα μοντέλα οπότε ή περιμένεις το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο ή κοιτάς τι παίζει τώρα. Στην αγορά θα βρεις επίσης:
Sony Ericsson Xperia Mini που είναι πιο μικρό σε μέγεθος, με Android 2.3, καλύτερη κάμερα και πιο γρήγορο επεξεργαστή – επίσης το Mini Pro έχει και qwerty πληκτρολόγιο
HTC Desire Z με qwerty πληκτρολόγιο για να γράφεις πιο γρήγορα, μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη μπαταρία αλλά και τα HTC Wildfire S και HTC Legend
Samsung Nexus S με μεγαλύτερη οθόνη, ταχύτερο επεξεργαστή και Android 2.3
HTC Chacha που είναι το τηλέφωνο του Facebook με qwerty πληκτρολόγιο και το κουμπί Facebook που το κάνει να ξεχωρίζει
via-more


Read more: TECH&TECH: Samsung Galaxy Ace, να το πάρω τώρα, αξίζει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: