Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011


Αφοβα στην παραλία

undefined


Φεύγετε για διακοπές, αλλά δεν θέλετε να αποχωριστείτε τον ψηφιακό κόσμο που σας περιβάλλει κάθε μέρα στην πόλη; Το καινούργιο σας smartphone έχει γίνει ένα με το χέρι σας, καθώς τα δεκάδες apps που έχετε εγκαταστήσει σας κρατούν συντροφιά όλη τη μέρα; Δεν κάνετε ρούπι χωρίς το ΜΡ3 player σας, που σας κρατά συντροφιά στις καθημερινές σας διαδρομές, ενώ θεωρείτε απαραίτητα μια σειρά από άλλα γκάτζετ;
Αν απαντήσατε θετικά, αλλά παράλληλα έχετε ενδοιασμούς για το αν πρέπει να πάρετε τις «καλές» σας συσκευές μαζί σας στις διακοπές, με τον φόβο ότι θα χαθούν ή θα φθαρούν, σκεφτείτε τη λύση των αναπληρωματικών.
Δύο είναι οι επιλογές: είτε να επιστρατεύσετε τις παλιές σας συσκευές, που παραμένουν ξεχασμένες από τότε που τις αντικαταστήσατε με κάποιο τελευταίο μοντέλο, είτε να αγοράσετε καινούργιες, χαμηλότερων δυνατοτήτων και, φυσικά, χαμηλότερου κόστους.
Το κινητό
Αν αποκτήσατε πρόσφατα το νέο iPhone, το Samsung Galaxy Tab ή κάποιο άλλο ακριβό έξυπνο τηλέφωνο, ίσως δεν θέλετε να το πάρετε μαζί σας στις διακοπές με τον φόβο ότι μπορεί κάποιος να σας το κλέψει, να πέσει ή να βραχεί στην παραλία.
Αν δεν θέλετε να ξεθάψετε το παλιό σας κινητό (ή δεν το έχετε πια), στην αγορά κυκλοφορούν πάμφθηνα τηλέφωνα, σε τιμές που ξεκινούν από… 9 ευρώ. Δεν έχουν βέβαια εφαρμογές και λειτουργίες Ιντερνετ, αλλά εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες επικοινωνίας (κλήσεις και γραπτά μηνύματα). Επίσης, σε τιμές που ξεκινούν από τα 100 ευρώ, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα smartphone, αν θέλετε και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Επίσης, καλό θα ήταν να στραφείτε σε συσκευές γερής κράσης, αν σκοπεύετε να κάνετε κάμπινγκ η να περάσετε περιπετειώδεις διακοπές. Σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε κινητά ανθεκτικά στους κραδασμούς και στις πτώσεις, αλλά και με αδιάβροχο υλικό για να μη χαλάσουν αν βραχούν.
Το ΜΡ3 player
Διακοπές και μουσική πάνε απαραιτήτως μαζί. Αν θέλετε κάτι παραπάνω από το music player του κινητού σας ή αν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει τέτοια λειτουργία, μια καλή λύση θα ήταν να προμηθευτείτε ένα MP3 player.
Οι μικροσκοπικές αυτές συσκευές χωράνε χιλιάδες τραγούδια, αρκετά για να σας κρατήσουν συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της άδειάς σας. Αν δεν έχετε κάποιο παλιό MP3 player, επισκεφθείτε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και διαλέξτε ένα. Το κόστος τους ξεκινά από τα 25 ευρώ.
Για τα… party animals του καλοκαιριού, ενδείκνυται ένα σετ ηχείων το οποίο λειτουργεί και με μπαταρία, μεταφέρεται εύκολα, είναι ανθεκτικό και παράγει εξαιρετική ποιότητα ήχου.
Μια άλλη λύση, που απευθύνεται στους πιο παραδοσιακούς τύπους, είναι το φορητό CD player. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι για κάθε βαλάντιο και κάθε χρήση: από φορητά ραδιο-CD με βασικές λειτουργίες και τιμές περίπου στα 50 ευρώ, μέχρι πιο γερά μηχανήματα που κοστίζουν ακόμα και πάνω από 200 ευρώ.
Οι κάμερες
Για τους λάτρεις των αναμνήσεων, μια φωτογραφική μηχανή ή μια ψηφιακή βιντεοκάμερα είναι απαραίτητο αξεσουάρ στις διακοπές. Ωστόσο, οι θερινές κακουχίες είναι πολλές. Αν έχετε δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να πάρετε μαζί σας την ακριβή μηχανή που πρόσφατα αγοράσατε, απλώς πάρτε μια δεύτερη συσκευή. Μια αξιοπρεπής ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ξεκινά από τα 60 ευρώ, ενώ μια αντίστοιχη βιντεοκάμερα κοστίζει περίπου 150 ευρώ.
via-more


Read more: TECH&TECH: Αφοβα στην παραλία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: