Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011


Νέα Έκδοση: JT65-HF 1.0.8 Τώρα

undefined

Τελευταία έκδοση του JT65-HF τώρα κυκλοφόρησε (έκδ. 1.0.8) - πάρτε τον εδώ:



Διορθώσεις από 1.0.7 :

  • Τεύχος με KVASD.DAT να μείνουν μετά τον κύκλο αποκωδικοποιητή που οδηγεί σε (κατά καιρούς) ψευδείς αποκωδικοποιεί διορθώνεται. Αυτό είναι κοντά, αν όχι, το μεγαλύτερο πρόβλημα που επηρεάζει σταθερή καθημερινή χρήση.
  • Άκυρα διακριτικα θα ανιχνευθούν σε διαμόρφωση.Εάν μια μη έγκυρη διακριτικό εγγράφεται ο χρήστης θα πρέπει να προειδοποιούνται. TX, RB και PSKR λειτουργίες θα είναι άτομα με ειδικές ανάγκες μέχρι το διακριτικό εγγράφεται που ισχύει ανά το πρωτόκολλο JT65. Αυτό θα αποτρέψει SWL διακριτικα από την αποστολή RB / PSKR εκθέσεις. Το πιο σημαντικό, θα αποτρέψει τη μετάδοση του αέρα άσχημα άρχισε διακριτικα που να οδηγήσει σε ανεφάρμοστη ανταλλαγές.
  • Άκυρα αξίες τετράγωνο πλέγμα θα ανιχνευθούν και να προειδοποιήσει τον χρήστη. Όπως και με χαρακτηριστικά κλήσης μια μη έγκυρη τιμή δίκτυο θα απενεργοποιήσει TX, RB και PSKR λειτουργίες.
  • Πρώτη φάση του νέου ήχου κώδικας είναι σε ισχύ. Δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες εκδόσεις, αλλά είναι μια αρχή σε ένα πολύ πιο ευέλικτο και δυναμικό χειριστή της συσκευής ήχου. Θα σας προειδοποιήσει για διάφορα θέματα διαμόρφωσης ήχου (αν υπάρχει) και, σε περίπτωση ανεφάρμοστες ρυθμίσεις πρέπει να πάρετε αρκετές πληροφορίες για να κατανοήσουν το πρόβλημα πριν από την έξοδο του προγράμματος.
  • Νέο μήνυμα parser / γεννήτρια στη θέση του. Όταν ένα αποκωδικοποιημένο μήνυμα είναι διπλό κλικ το πρόγραμμα ανάλυσης μήνυμα είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση του μηνύματος σε τμήματα της και να δοθεί η κατάλληλη απάντηση. Για να διορθώσετε μια σειρά ζητημάτων που έχω ξαναγραφεί αυτόν τον κώδικα και να διορθωθεί το θέμα με ορισμένα χαρακτηριστικά κλήσης δεν λειτουργεί. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι πολύ πιο bug δωρεάν από προηγούμενες εκδόσεις. Αλλά.Αυτό έρχεται σε μια τιμή.
  • Σταθμοί καλώντας CQ DX διακριτικο ή CQDX διακριτικό δεν θα δημιουργήσει ένα μήνυμα απάντησης, όταν κάνετε διπλό κλικ. Σταθμοί καλώντας CQ callsign [ΟΧΙ GRID] δεν θα δημιουργήσει ένα μήνυμα εκτός αν το διακριτικό περιέχει μια κάθετο.
  • Βασικά, το πρόγραμμα ανάλυσης μήνυμα τώρα λειτουργεί μόνο με 100% σωστή μορφή δομημένων μηνυμάτων. Για οτιδήποτε άλλο θα χρειαστεί να εισάγετε με το χέρι το διακριτικό στην εργασία και το σήμα αξίας έκθεση στα κουτιά που παρέχεται για αυτά.
  • Σύνδεση λειτουργία γράψω τώρα μια κεφαλίδα στο ADIF αρχείο και είναι συμβατό με τα πρότυπα για τις γραπτές όλους τους τομείς. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα λύσει κάποια προβλήματα που είχαμε με την εισαγωγή του αρχείου.

Νέα στοιχεία:
  • Διαφορά ώρας. Μπορείτε τώρα να δημιουργήσει ένα + ή - offset 5 δευτερόλεπτα χρόνο που θα ισχύσει στον επόμενο ακέραιο αριθμό περίοδο. Θα ενημερωθείτε μία φορά ανά λεπτό ότι ο συγχρονισμός είναι το offset λειτουργία μέχρι να επιστραφεί η τιμή 0.
  • Πολλαπλές ανάλυση αποκωδικοποιητή. Η πολλαπλή ανάλυση αποκωδικοποιητή μπορεί να λάβει σχετικά με την αξία των 20, 50, 100 ή 200. Η προεπιλογή είναι 100 διαστήματα Μπιν hertz. 20 ή 50 Hz απόσταση ενδεχομένως θα αποφέρουν περισσότερα αποκωδικοποιεί με στενότητα χώρου σταθμούς, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο επεξεργασίας.
  • RB Κώδικας είναι όλα τα νέα, τόσο από την πλευρά του χρήστη και διακομιστή. Δυστυχώς, πρέπει να recode το ακούσει λίστα για να συνεργαστεί με τον νέο RB / PSKR κώδικα. Έτσι, το ακουστούν κατάλογος δεν θα είναι παρόντες στην 1.0.8, αλλά θα επανέλθει στο 1.0.9.
  • Η μικρή έκδοση οθόνη έχει αναδιαρθρωθεί λόγω χρειάζονται πρόσθετοι έλεγχοι για πολλαπλές απόσταση bin αποκωδικοποιητή και αντισταθμίζει το χρονοδιάγραμμα. Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την τρέχουσα διάταξη, όμως, είναι το καλύτερο που μπορούσα να κάνω την εξέταση των προθεσμιών και πρέπει να βγούμε από αυτή την έκδοση διορθώσετε το σφάλμα.
  • Το πρόγραμμα εγκατάστασης περιλαμβάνει πλέον το βοηθητικό πρόγραμμα διαμόρφωσης επισκευή.
  • Μικρές αισθητικές αλλαγές στην τακτική μεγέθους έκδοση.
  • Προσθήκης επιπλέον ορίζονται από το χρήστη μήνυμα και QRG πεδία.
  • Και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο πιθανόν. Έχω αφαιρέσει όλα WARC αναφορές συχνοτήτων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα αναστατώσει μερικές. Αλλά, μετά από ένα μακρό χρονικό διάστημα, δεν υπήρξε συναίνεση που επιτεύχθηκε σχετικά με τις κατάλληλες WARC αξίες QRG και αντί να έχουν αξίες σκληρό κωδικοποιούνται που οδηγούν σε σύγκρουση έχω αποφασίσει να αποφύγει το θέμα από εδώ και πέρα. Εάν στο μέλλον αυτό αλλαγές θα συμπεριληφθούν ξανά WARC αξίες QRG. Αυτό είναι βασικά για την 1.0.8
Οι εργασίες για την 1.0.9 θα αρχίσουν πολύ σύντομα, σε είδος και αν σας ενδιαφέρουν, δεν εξετάστηκε στην 1.0.8 τότε ίσως αυτό θα το κάνει για να 1.0.9. 

73 - Joe - W6CQZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: