Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011


OCT
12

project υπόσχεται υπέρτατη ασφάλεια στα Android


undefined


Ένα νέο γερμανικό project καθιστά τα Android τηλέφωνα σημαντικά πιο ασφαλή για την επικοινωνία των επιχειρήσεων, γεγονός που θα φέρει μία πραγματική επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα διάφορα smartphones. Το project, που ακούει στο όνομα Bizztrust, δημιουργεί εικονικά ενδοεταιρικά τηλέφωνα σε Android smartphones.
Η Bizztrust είναι μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που χωρίζει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές σε ξεχωριστούς τομείς εργασίας και προσωπικού περιεχομένου. Τον έλεγχο των εφαρμογών στο τμήμα «εργασίας» διαχειρίζεται από η εταιρική IT ομάδα του χρήστη, η οποία αυτόματα ενημερώνει και διαγράφει σχετικές εφαρμογές ανάλογα με τις απαιτήσεις. Όλο το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον Bizztrust τομέα σαρώνεται αυτόματα προτού συνδεθεί στο δίκτυο της εταιρείας μέσω VPNενώ παράλληλα όλα τα δεδομένα που μεταδίδονται και εναλλάσσονται μεταξύ των εικονικών τηλεφώνων κρυπτογραφούνται αυτόματα.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ανάπτυξης του προγράμματος, το Android mod «βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια των κινητών τερματικών του σήμερα δίχως να επιβαρύνει την φιλικότητα προς τον χρήστη». Οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των δύο «τμημάτων» απλά και μόνο μέσω ενός slider αφής, έτσι οποιεσδήποτε μη ασφαλείς εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν
Αν το Bizztrust καταλήξει να είναι ένα βιώσιμο προϊόν, θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για την εργασία τους, ενώ παράλληλα θα έχουμε και οικολογικό ώφελος από την μείωση των συσκευών που θα καταλήγουν στα σκουπίδια. Παράλληλα είναι δυνατόν να αναπτυχθεί και ικανότητα δημιουργίας διαφορετικών αριθμών για προσωπική και για εργασιακή χρήση μέσω του προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: