Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011


ΟΙ ΧΡΉΣΤΕΣ ANDROID ΈΧΟΥΝ «ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΕΣ» ΣΥΝΉΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ ΣΕΡΦΆΡΙΣΜΑ



Μία έκθεση που διενεργήθηκε από μία εταιρεία ασφαλείας και έχει συνταχθεί με βάση το περιεχόμενο 50 εκατομμυρίων συστημάτων συλλογής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καταδεικνύει ότι οι χρήστες τωνAndroid, είναι λίγο πολύ «αλάνια».
Η εταιρεία που συνέταξε την έκθεση, η Websense Labs, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έκθεσης δείχνουν σαφώς ότι οι χρήστες Android είναι οι «επικίνδυνοι» παίκτες, ενώ οι χρήστες της Apple κινούνται σε πιο ασφαλή πλαίσια. Κατά τα λεγόμενα της έκθεσης, έχει διαπιστωθεί ότι οι χρήστες Android τείνουν να σερφάρουν συχνότερα σε πιο επικίνδυνες ιστοσελίδες, με την έννοια ότι εκείνες θα μπορούσαν να προκαλέσουν πραγματικά προβλήματα ασφαλείας. Επίσης, οι χρήστες των Android δείχνουν να προσελκύονται από ιστοσελίδες με «παράνομο» περιεχόμενο, όπως hacking φόρουμ κλπ. Τα στατιστικά υποδεικνύουν ότι χρήστες Android επισκέπτονται επικίνδυνες για την ασφάλεια ιστοσελίδες έξι φορές περισσότερο από ότι οι χρήστες άλλων πλατφόρμων κινητών. Επίσης, η συχνότητα με την οποία επισκέπτονται ιστοσελίδες hacking οι των Android είναι οκτώ φορές περισσότερο από ό,τι των υπολοίπων λειτουργικών συστημάτων.
Αυτό ίσως και να μην αποτελεί κάποια τρομερή έκπληξη, μιας και χρήστες της Apple διακατέχονται από ένα συναίσθημα σχέσης με το εμπορικό σήμα και στην πλειονότητά τους επιμένουν στις εφαρμογές της εταιρείας και από το App Store, παρά να προτιμήσουν κάποιες από άλλες ιστοσελίδες. Αντίθετα, στην παράταξη των Android ηγείται το open-source κίνημα, κάτι που συνεπάγεται κατ 'ανάγκην χρήστες έτοιμους να παίξουν με το λογισμικό και να προσπαθήσουν να κολυμπήσουν και στα βαθιά νερά του. 
Έτσι είναι φυσικό για έναν κοινό χρήστη Android, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα ενημερώνεται περισσότερα για διάφορα τεχνολογικά ζητήματα, να επισκεφθεί κακόβουλες ιστοσελίδες αναζητώντας λύσεις και πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα του κινητού, αλλά και γενικότερα για την τεχνολογία. 
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: