Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011


IPAD 3 ΜΕ ΛΕΠΤΌΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΝΈΑΣ ΟΘΌΝΗΣ ΧΩΡΊΣ IPS (;)


Μόλις πριν δύο μέρες ανέκυψε η φήμη σχετικά με την εκκίνηση της παραγωγή του iPad 3 με οθόνη ανάλυσης 2048×1536 αν και οι αρχικές εκτιμήσεις κυκλοφορούν εδώ και ένα χρόνο τώρα. Οι απόψεις, βέβαια, δεν συγκλίνουν σε κάτι συγκεκριμένο αφού διάφορες αναφορές αναφέρουν προβλήματα με το πάχος της συσκευήςεξαιτίας των διπλών light bar που απαιτούνται κτλπ.
Ωστόσο, μια νέα αναφορά σήμερα από τον Peter Misek της Jeffries αντικρούει μερικά στοιχεία και ισχυρίζεται ότι η Apple δεν θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία IPS στο iPad και έχει αντ’ αυτού επενδύσει περίπου $500 εκατομμύρια – $1 δις για τον εξοπλισμό της Sharp για την παραγωγή των απαραίτητων οθονών που θα επιτρέπουν τελικά ακόμα λεπτότερο σχεδιασμό και ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση.
Η τεχνολογία IPS επιτρέπει στις iOS συσκευές την προβολή της οθόνης υπό μεγάλη γωνία. Πιστεύεται, όμως, ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει τροποποιημένη έκδοση της τεχνολογίας IGZO της Sharp για να διατηρήσει τη retina οθόνη στα 330 dpi χωρίς να είναι IPS καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο σε έναν λεπτότερο σχεδιασμό αφού δεν θα απαιτούνται τα δύο light bars. Επίσης, η κατανάλωση είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με τις οθόνες OLED, οπότε θα περιμένουμε να δούμε και καλύτερη αυτονομία αφού η κατανάλωση θα είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: