Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011


NOV
16

Ιός με πορνογραφικό υλικό κατέκλυσε το Facebook

Εικόνες πορνογραφικού και βίαιου υλικού κατακλύζουν τις τελευταίες περίπου 24 ώρες το κοινωνικό δίκτυο Facebook, μεταδιδόμενες ως «ιός». Αρκετοί μάλιστα από τους χρήστες αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Παραμένει άγνωστο ωστόσο, πόσα από τα σχεδόν 800 εκατ. μέλη του δικτύου έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα.
undefined Σύμφωνα με site τεχνολογικού περιεχομένουZDnet, οι φωτογραφίες πορνογραφικού χαρακτήρα , εμφανίστηκαν όταν έκαναν "κλικ" σε ένα φαινομενικά αθώο σύνδεσμο (link). 
Χιλιάδες χρήστες του twitter επιβεβαιώνουν το γεγονός. "Ανακάλυψα ένα νέα πορνογραφικό διαδικτυακό τόπο, που λέγεται Facebook", είπε χαρακτηριστικά ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σημείωσε "το Facebook πρέπει να κάνει κάτι με όλες αυτές τις προσβλητικές πορνογραφικές εικόνες". Άλλοι ανέφεραν, ότι είχαν δει σοκαριστικές εικόνες ακρωτηριασμένων ζώων και ανθρώπων.
Η εταιρία κυβερνοασφάλειας Sophos, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο εξαπλώθηκε το υλικό, όμως το γεγονός θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Facebook μακροπρόθεσμα, καθώς πιθανώς θα απομακρύνει από αυτό ορισμένους χρήστες.
Το Facebook εξήγησε από την πλευρά του ότι "στη διάρκεια αυτής της επίθεσης οι χρήστες κλήθηκαν να αντιγράψουν και να εκτελέσουν προγράμματα με ιούς στη σελίδα τους με αποτέλεσμα να στείλουν χωρίς να το γνωρίζουν αυτά τα σοκαριστικά μηνύματα".  "Οι ειδικοί μας εργάστηκαν άμεσα" για να διορθώσουν αυτή την αδυναμία του συστήματος, πρόσθεσε η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι "κατασκευάσαμε μηχανισμούς για να κλείνουμε άμεσα τις σελίδες με ιούς και τους λογαριασμούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν" αυτό το ελάττωμα.
Το Facebook πρόσθεσε ότι οι χρήστες που έλαβαν αυτό το υλικό έχουν ενημερωθεί για το πώς μπορούν να προστατευθύν και ότι έχουν ληφθεί μέτρα για "τη μείωση τέτοιων επιθέσεων".
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: