Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Διαθέσιμη η αναβάθμιση 1.5 για την εφαρμογή iBooks με βελτιώσεις στην εμφάνιση


undefined

Διαθέσιμη από το ελληνικό App Store είναι από σήμερα η αναβάθμιση σε 1.5 της δωρεάν εφαρμογής iBooks, για ανάγνωση ebooks σε ePUB και PDF σε iPhone, iPod touch και iPad. Η νέα έκδοση της εφαρμογής φέρνει σημαντικές αλλαγές κυρίως στην εμφάνιση των ηλεκτρονικών βιβλίων και συγκεκτριμένα:
  • Nighttime reading theme, γνωστό από άλλες εφαρμογές ως night mode, που εμφανίζει το φόντο των ePUB μαύρο και τα γράμματα λευκά για πιο ξεκούραστη ανάγνωση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα κλασικά θέματα με μαύρα γράμματα πάνω σε λευκό ή sepia φόντο εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα.
  • Υποστήριξη της εμφάνισης των ePUB σε πλήρη οθόνη, χωρίς τα γραφικά που παραπέμπουν στο τυπωμένο βιβλίο, για πληρέστερη εκμετάλλευση της διαθέσιμης οθόνης.
  • Περισσότερες γραμματοσειρές, όπως οι Athelas, Charter, Iowan και Seravek.
  • Νέα, κλασικά εξώφυλλα για τα δωρεάν βιβλία χωρίς πνευματικά δικαιώματα.
  • Επανασχεδιασμό της παλέτας χρωμάτων για τις σημειώσεις που κάνει πιο εύκολη την επιλογή χρώματος για το υπογραμμισμένο κείμενο
  • Βελτιώσεις στη σταθερότητα και την ταχύτητα


Από προηγούμενες αναβαθμίσεις, η εφαρμογή iBooks υποστηρίζει ebooks χωρίς κλείδωμα τόσο σε μορφή ePUB όσο και σε μορφή PDF, ενώ υποστηρίζονται και ePUB με το κλείδωμα της Apple που χρησιμοποιείται από τους εκδότες στο βιβλιοπωλείο της, το iBookstore. Υποστηρίζονται επίσης η αναζήτηση μέσα στα βιβλία, σε λεξικά, τη Wikipedia και το Google, η ταξινόμηση σε φακέλους, το άνοιγμα αρχείων κατευθείαν μέσα από το email και από τον browser και το Voice Over (η μηχανική ανάγνωση του κειμένου) στα ελληνικά. Ενσωματωμένο στην εφαρμογή είναι και το iBookstore, που από το Σεπτέμβριο είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, την Κύπρο και 30 ακόμα χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: