Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ένα κινητό τηλέφωνο android σε «σώμα» ρολογιού


Το λειτουργικό σύστημα android, έπειτα από κινητά και ταμπλέτες έκανε την εμφάνιση του και σε… ρολόγια! Πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο-ρολόι το οποίο φέρει την ονομασία «I'mWatch» («Είμαι ρολόι») και παρ’ ότι φαινομενικά θυμίζει ένα απλά ρολόι χειρός, στην πραγματικότητα λειτουργεί περίπου σαν ένα smartphone.
Διαθέτει οθόνη 1,5 ιντσών και μάλιστα υπάρχει ένα ειδικό τμήμα «App store» για android, όπου μπορεί κανείς να βρει εφαρμογές ικανές να λειτουργήσουν σε τέτοιο μέγεθος οθόνης. Όπως είναι αναμενόμενο, οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι ελάχιστες. Το «I'mWatch» έχει ακόμη εσωτερική μνήμη 4 GB που είναι ικανοποιητική για να λειτουργήσει και σαν mp3 player αφού ο χρήστης συνδέσει ακουστικά στη συσκευή. Η σύνδεση με άλλες συσκευές υλοποιείται μέσω τεχνολογίας Bluetooth, ενώ ο επεξεργαστής του τρέχει στα 64 megabyte. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η ενσωματωμένη μπαταρία μπορεί να εξασφαλίσει 2 ημέρες συνεχούς λειτουργίας χωρίς φόρτιση.
Το «I'mWatch» θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία μέσα στο 2012, ενώ σύμφωνα με τους διευθυντές της εταιρείας που το κατασκευάζει, υπάρχουν ήδη 5.000 προπαραγγελίες. Θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 250 ευρώ! Επιπλέον, θα κυκλοφορήσουν και πολυτελείς εκδόσεις με χρυσό, διαμάντια και τιτάνιο, η τιμή των οποίων φυσικά θα είναι πολλαπλάσια.
Ένα κινητό τηλέφωνο android σε «σώμα» ρολογιού
Ένα κινητό τηλέφωνο android σε «σώμα» ρολογιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: