Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Μπορεί το Facebook να σας βρει δουλειά; [INFOGRAPHIC]


Σε απάντηση του παραπάνω ερωτήματος, περίπου 18.400.000 Αμερικανοί απαντάνε θετικά, επιβεβαιώνοντας πως βρήκαν την τρέχουσα εργασία τους μέσω του Facebook. Αν και η πλατφόρμα του Zuckerberg είναι στην κορυφή, το Twitter και το LinkedIn, έχουν καταφέρει να βρουν και αυτές δουλειά σε 8 και 10,2 εκατομμύρια Αμερικανούς, αντίστοιχα.

Δεν είναι άλλωστε και τόσο παράδοξο, ούτε και μη αναμενόμενο, μιας και στις μέρες μας τα κοινωνικά δίκτυα έχουν τεράστια δύναμη και μέσα σε αυτά κινούνται πλέον οι περισσότεροι από τους ενεργούς πολίτες, εργοδότες και εργαζόμενοι. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι οι σύμβουλοι καριέρας που συνιστούν ένα περιποιημένο και προσεγμένο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, μιας και όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό ο επόμενος εργοδότης να σας βρει μέσα από ένα.

Το παρακάτω infographic συνδυάζει δεδομένα από τα Jobvite, CNN, LinkedIn και JobSearch, δίνοντας μία συγκεντρωτική στατιστική εικόνα της σύγχρονης αναζήτησης εργασίας. Ρίξτε μια ματιά και ξανασκεφτείτε την κεντρική φωτογραφία που έχετε ανεβάσει μετά από κάποιο ξενύχτι.
Μπορεί το Facebook να σας βρει δουλειά; [INFOGRAPHIC]

Δεν υπάρχουν σχόλια: