Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συμβατή πλέον με το iOS 5 η εφαρμογή Stanza


undefined

Διαθέσιμη από το App Store είναι η νέα έκδοση του Stanza, που καθιστά πλέον την εφαρμογή συμβατή με το iOS 5, την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού των iPhoneiPod touch και iPad. Η νέα έκδοση του Stanza έρχεται με αρκετή καθυστέρηση, ένα μήνα μετά τη διάθεση του iOS 5, και μετά από έντονη φημολογία πως η εφαρμογή δε θα αναβαθμιζόταν και δε θα ήταν συμβατή με το νέο λειτουργικό της Apple, που στην πράξη θα σήμαινε προοπτικά το τέλος του Stanza.

Το Stanza είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στην πλατφόρμα της Apple, καθώς το 2008 που κυκλοφόρησε ήταν από τις πρώτες και η σημαντικότερη εφαρμογή για την ανάγνωση ebooks σε συσκευές με iOS. Αναπτύσσεται από την Lexcycle, που όμως έχει εξαγοραστεί από το Amazon, που όμως την απόκτησε για να εμποδίσει την εξαγορά της από κάποιον ανταγωνιστεί και δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της εφαρμογής. Η νέα έκδοση του Stanza δε φέρνει κάποια αναβάθμιση πέρα από τη συμβατότητα με το iOS 5.

Η εφαρμογή Stanza υποστηρίζει ebooks σε μορφή ePUB, PDF, CBR και CBZ (για κόμιξ), DjVu και ereader, χωρίς όμως σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις να υποστηρίζονται κλειδωμένα αρχεία. Δίνει επίσης πρόσβαση σε 50.000 τίτλους ebooks προς πώληση και άλλους τόσους δωρεάν τίτλους από το Project Gutenberg, το βιβλιοπωλείο Feedbooks και άλλες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: