Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δημιουργήστε παιχνίδια iOS, χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, με το iStencyl


Ποιος είπε  ότι πρέπει να γνωρίζετε κώδικα για να μπορέσετε να δημιουργήσετε κάποιο παιχνίδι iOS και να το πουλήσετε. To iStencyl πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε παιχνίδια για το διαδίκτυο και για iOS, δίχως προηγουμένως να έχετε κάποια εμπειρία προγραμματισμού. Το σύστημα, σας επιτρέπει να αναπτύσσετε ολοκληρωμένα παιχνίδια, χρησιμοποιώντας τον block builder του, ενώ υπάρχει και υποστήριξη για Objective-C, για όσους έχουν κάποια γνώση από κώδικα.

Τα παιχνίδια μπορούν να δημιουργηθούν είτε σε PC ή Mac, και να δοκιμαστούν μέσα από τον προσομοιωτή App,του ίδιου του προγράμματος ή ακόμα και εκτός προγράμματος χρησιμοποιώντας την δική τους προσωπική συσκευή iOS. Βέβαια για να δοκιμάσει κανείς ένα παιχνίδι ή μία εφαρμογή σε μία συσκευή iOS, θα πρέπει πρώτα να έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό iOS developer.

To iStencyl υποστηρίζει πλήρως τις εγγενείς μορφές εισόδου, όπως το multi-touch και το επιταχυνσιόμετρο, ενώ υπάρχει και υποστήριξη joystick, καθώς και υποστήριξη για το  Game Center της Apple, όπου μπορείτε να ενσωματώσετε τα leaderboards και τα επιτεύγματα στο παιχνίδι σας.

Μόλις δημιουργήσετε το αριστούργημά σας, μπορείτε να ανεβάσετε την ολοκληρωμένη εφαρμογή σας στο App Store και να αρχίσετε να το πουλάτε κανονικά. Κάθε εφαρμογή που δημιουργείτε θα τρέχει σε iPhone, iPad, και iPod touch, καθιστώντας το πιο ελκυστικό σε περισσότερους. Το παιχνίδι μπορεί επίσης να εξαχθεί και σε flash μορφή για παιχνίδι στο διαδίκτυο και σύντομα θα είναι σε θέση να υποστηρίζουν και Android και HTML5.

Μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε τις δυνάμεις στην  δημιουργία παιχνιδιών κατεβάζοντας δωρεάν το  iStencyl. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την πώληση των app σας, θα πρέπει να αναβαθμίσετε στην έκδοση iStencyl Pro , η οποία κοστίζει 115 ευρώ.

Δημιουργήστε παιχνίδια iOS, χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, με το iStencyl

Δεν υπάρχουν σχόλια: