Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΏΣ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΤΕ ΤΕΛΕΊΩΣ ΤΑ LION ΓΡΉΓΟΡΑ


Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν πάτε να κλείσετε τα Lion, είστε υποχρεωμένοι κάθε φορά να απο-επιλέγετε το κουτάκι που σας ζητάει να επανεκκινείτε τον υπολογιστή με στην κατάσταση που τον είχατε προτού τον κλείσετε. Μερικοί το βρίσκουν χρήσιμο και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές είναι όντως, ωστόσο υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που το βρίσκουν ενοχλητικό. 
Δυστυχώς, η Apple έχει προγραμματίσει να εμφανίζεται αυτό από προεπιλογή, και δεν υπάρχει ένας εγγενής τρόπος για να το αλλάξετε. Όμως, υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορούν να διευκολύνουν την διαδικασία τερματισμού λειτουργίας του Mac σας.

Η πρώτη επιλογή είναι μια συντόμευση πληκτρολογίου. Πατώντας Contol-Option-Command-Eject θα κλείσει ο Mac σας, παρακάμπτοντας το πλαίσιο διαλόγου

Εάν πάλι δυσκολευόσαστε να θυμάστε αλληλουχίες πλήκτρων, τότε υπάρχει και μία πιο κομψή λύση, αυτή των «εφαρμογών». Μπορείτε να κατεβάσετε ένα από τα scripts CleanShutDown, CleanReboot, και  CleanLogout από το gizmoblurb.com. Αυτά τα scripts λειτουργούν ακριβώς όπως μια εφαρμογή. Όταν θα κάνετε κλικ πάνω τους, θα εμφανίζουν αυτόματα τον διάλογο «Shutdown, Reboot, or Logout», με τα εν λόγω «κουτάκι» απο-επιλεγμένο. Για να χρησιμοποιήσετε τα scripts, θα πρέπει να επιτρέψετε πρώτα να έχουν πρόσβαση σε Assistive Devices μέσα από το System Preferences > Universal Access.
Ωστόσο, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε την αλληλουχία, γιατί πολλές φορές τα script-άκια αυτά μπορεί να αποσταθεροποιήσουν κάποια συστήματα, ή να περιμένετε για μία  επίσημη εφαρμογή στο App Store.
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: