Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ο Nao Next Gen, ο διάδοχος του Nao (βίντεο)


undefined
Το ρομπότ της  Aldebaran Robotics έχει κατά καιρούς λάβει διάφορες βελτιώσεις τόσο από την ίδια την εταιρεία, όσο και από προγραμματιστές, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα για τον διάδοχό του.

Έτσι, η Aldebaran παρουσίασε το νέο βελτιωμένο Nao Next Gen ρομπότ της, δίνοντας έμφαση στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όπως τον επεξεργαστή Atom στα 1.6GHz και διπλές κάμερες HD, που υπόσχονται μία ακόμα καλύτερη αναγνώριση και αλληλεπίδραση με αντικείμενα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Από την άλλη η εξωτερική εμφάνιση του ρομπότ δεν έχει αλλάξει πολύ, αλλά στο εσωτερικό του, ή μάλλον στο τρόπο που «σκέφτεται» έχουν γίνει μία σειρά από αναβαθμίσεις λογισμικού,  συμπεριλαμβανομένης της Nuance αναγνώρισης φωνής, ενός βελτιωμένου αλγόριθμου για το βάδισμα και για την αποφυγή ανεπιθύμητων «συγκρούσεων».

 Όπως και ο πρόγονός του, το ρομπότ προορίζεται ως επί των πλείστων για ερευνητές και προγραμματιστές, αλλά ο πρόεδρος της Aldebaran σημειώνει είναι η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί τον στόχο της και μια μέρα να προσφέρει ένα Nao για το ευρύ κοινό, κάτι στο οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα το developer program.

Θα θέλατε ένα μέσα στο σπίτι; Πάντως μικρότεροι σίγουρα οι περισσότεροι θα θέλαμε να είχαμε ένα ρομποτικό «φίλο».
Ο Nao Next Gen, ο διάδοχος του Nao (βίντεο)
Ο Nao Next Gen, ο διάδοχος του Nao (βίντεο)
Ο Nao Next Gen, ο διάδοχος του Nao (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: