Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Κερδίζει την έφεση η Samsung για την πώληση του Galaxy 10.1 στην Αυστραλία


undefined
Συνεχίζεται το δικαστικό «σήριαλ» που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ της Apple και της Samsung με σκοπό την απαγόρευση πώλησης συσκευών σε διάφορες χώρες με αιτία τη χρησιμοποίηση καταχωρημένων πατεντών. Αυτή τη φορά κερδισμένη βγήκε η Samsung, καθώς κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλει κατά της απόφασης που είχε ληφθεί νωρίτερα φέτος και προέβλεπε την απαγόρευση διάθεσης της συσκευής tablet Galaxy 10.1 στην αγορά της Αυστραλίας. Τη μήνυση είχε υποβάλει το αντίπαλο δέος στην αγορά των tablet, η Apple, ισχυριζόμενη πως η κορεατική εταιρεία είχε αντιγράψει από αυτήν, την τεχνολογία της οθόνης αφής.
Στο διάστημα που ακολούθησε έπειτα από την σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας, η Samsung προχώρησε σε επανασχεδιασμό της ταμπλέτας Galaxy 10.1. Έτσι, δικαστήριο της Αυστραλίας ανέτρεψε την απαγόρευση που της είχε επιβληθεί, επιτρέποντας της να προχωρήσει κανονικά στην πώληση της ταμπλέτας στους αυστραλούς καταναλωτές. Μάλιστα, δεδομένου των Χριστουγέννων που καταφθάνουν και της αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται την εποχή αυτή, η Samsung θα έχει την ευκαιρία να αποκομίσει υψηλά κέρδη.
«Η Samsung Αυστραλίας, είναι ικανοποιημένη από την ομόφωνη απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να άρει την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης πωλήσεων της συσκευής Samsung Galaxy Tab 10.1», σημειώνει η εταιρεία, με ανακοίνωση που εξέδωσε. «Πιστεύουμε ότι η απόφαση επιβεβαιώνει με σαφήνεια ότι οι νομικές απαιτήσεις της Apple στερούνται αξίας», συμπληρώνει η εταιρεία.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, πως η Samsung δεν θα μπορέσει άμεσα να ξεκινήσει τις πωλήσεις καθώς η δικαστικός Lindsay Foster ζήτησε να παραμείνει σε αναμονή η εταιρεία μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε η Apple θα μπορεί να υποβάλει έφεση στο ανώτατο δικαστήριο εάν επιθυμεί τη διατήρηση της απαγόρευσης διάθεσης της επίμαχης συσκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: