Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σύντομα θα μπορείτε να ελέγξετε το smartphone σας με τα μάτια σα


undefined
Σε λίγο καιρό θα μπορείτε να κάνετε τα «γλυκά μάτια» στο smartphone σας, ή τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσει να καταφέρει η εταιρεία Tech Senseye, αναπτύσσοντας μία ανάλογη τεχνολογία.

Η εν λόγω τεχνολογία θα χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα του smartphone σας για να εντοπίσει τα μάτια σας και στη συνέχεια θα προσπαθεί να εντοπίσει το βλέμμα σας για να καταλάβει σε ποιο σημείο της οθόνης κοιτάτε. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται είναι τόσο εξελιγμένος και ακριβής, ώστε να είναι σε θέση να αντιληφθεί ακόμα και ποιο εικονίδιο κοιτάτε, επιτρέποντας στον χρήστη να ανοίγει εφαρμογές ή ακόμα και να ελέγχει παιχνίδια με το βλέμμα του και μόνο.

Η τεχνολογία eye-tracking δεν αποτελεί, ωστόσο, κάτι το νέο στον χώρο. Η Tobii είχε επιδείξει νωρίτερα φέτος φορητούς υπολογιστές εξοπλισμένους με την τεχνολογία αυτή, σχεδιάζοντας να την ενσωματώσει στους υπολογιστές της Lenovo. Η τεχνολογία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ιδιαίτερα ανθρώπους με κάποια αναπηρία, καθώς και τους καθημερινούς καταναλωτές οι οποίοι εκτός από τα χέρια τους, θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τα μάτια τους για τον έλεγχο του υπολογιστή τους ή των smartphones.

H Sensye επί του παρόντος επισυνάπτει συνεργασίες με κατασκευαστές κινητών, με σχέδια να φέρει την τεχνολογία στα τηλέφωνα Android tο 2012.

Μπορείτε να «ρίξετε μια ματιά» στην τεχνολογία στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: