Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

SMS- ΣΥΜΠΛΉΡΩΣΕ 19 ΧΡΌΝΙΑ ΖΩΉΣ





Σύμφωνα με την Wikipedia, το SMS συμπλήρωσε χθες 19 χρόνια ζωής, αφού το πρώτο SMS στάλθηκε μέσω του δικτύου της Vodafone στην Βρετανία στις 3 Δεκεμβρίου του 1992. Η πρώτη αποστολή SMS έγινε από τον Neil Papworth με την χρήση υπολογιστή προς μία κινητή συσκευή Oribtel 901 του Richard Jarvis της Vodafone. Το πρώτο SMS έγραφε απλώς: "Καλά Χριστούγεννα".

Ωστόσο η τεχνολογία πίσω από τα SMS είναι παλιότερη και μετράει 27 χρόνια ζωής, αφού αναπτύχθηκε το 1984 από τους Friedhelm Hillebrand και Bernard Ghillebaert.

Από τότε τα SMS διένυσαν μεγάλη απόσταση για να φτάσουν στο σήμερα και την κυρίαρχη θέση τους στην βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας. Το 2010 τα SMS δημιούργησαν έσοδα της τάξης των 114 δις δολαρίωνπαγκοσμίως. Και ενώ κάποιοι αναλυτές πιστεύουν πως τα SMS έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, εκτιμώντας πως τα έσοδα τους θα φτάσουν την επόμενη πενταετία τα 720 δις, άλλοι υπενθυμίζουν την παρουσία εφαρμογών όπως το GroupMe ή το iMessage της Apple, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά των SMS.


Πηγή: TheNextWeb
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: