Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Guest mode» σε smartphones;


undefined
Ένας συνηθισμένος διάλογος που ίσως κάνουμε μερικοί όταν είμαστε έξω για καφέ με τους φίλους μας, είναι η συζήτηση γύρω από τα smartphones και ιδιαίτερα αυτά που έχουμε εμείς στην κατοχή μας. Ως άμεση συνέπεια, είναι η συχνή ανταλλαγή των συσκευών έστω και για λίγα λεπτά, προκειμένου ο φίλος μας και όχι μόνο να επεξεργαστεί τη δική μας συσκευή και αντίστροφα. Πόσο άνετα όμως νιώθεις με αυτό; Πώς αντιδράς όταν σου λένε: «μπορώ να δώ λίγο το κινητό σου;»

Αν η ερώτηση αυτή σε κάνει να αγχώνεσαι, να νιώθεις τον κρύο ιδρώτα να φθάνει, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν επιθυμείς να δει κανείς το ιστορικό περιήγησης του browser, κάποιες τολμηρές φωτογραφίες που δε θυμάσαι αν τις έχει σβήσει ή όχι, κάποιες εφαρμογές όπως η That my little Pony, για την οποία απλά δε βρίσκεις λόγο να δικαιολογήσεις την ύπαρξή της! Αν αγχώνεσαι τόσο πολύ, τότε πολύ απλά μπορείς να αρνηθείς να δώσεις το αγαπημένο σου smartphone έστω και στον καλύτερό σου φίλο. Πως θα έμοιαζε όμως αυτό; Τι είδους εντυπώσεις «περίεργου» ανθρώπου καλλιεργείς χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος; Κι όμως, μπορεί να υπάρξει λύση: «guest mode» στα smartphones, όπως συμβαίνει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τη στιγμή δηλαδή που είναι κλειδωμένη η συσκευή, θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο PIN, ένα για σένα, ένα για οποιονδήποτε άλλον. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς απλά με έναν κωδικό να θέσεις το κινητό σου τηλέφωνο σε κατάσταση «default» λειτουργίας και να μείνεις ήσυχος. Έτσι, κανείς δε θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης, τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων σου, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις εφαρμογές, τα μηνύματα, τα email. Φαντάσου ένα κινητό με μόλις περασμένη την τελευταία έκδοση του OS, χωρίς back up.
Γιατί όμως χρειάζεται ξεχωριστός κωδικός για μια απλή λειτουργία guest mode; Aυτό μπορεί να βοηθήσει στις περιπτώσεις όπου το αγαπημένο σου smartphone κλαπεί, με αποτέλεσμα ακόμα και τότε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Πώς θα σας φαινόταν η επιλογή  guest mode στο δικό σας κινητό τηλέφωνο; Σας απασχολεί η ιδιωτικότητα των στοιχείων που υπάρχει στη συσκευή σας, ή απλά νιώθετε ελεύθεροι και ψύχραιμοι δανείζοντάς τη σε οποιονδήποτε για λίγα λεπτά, ακόμα και σε άγνωστα άτομα της παρέας που μόλις γνωρίσατε, απλά επειδή τους έκανε «κλικ» η δική σας συσκευή;
undefined
[via]
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: