Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


ΤΙ  ΕΙΝΑΙ " ARISS  " ;

Το πρόγραμμα ARISS είναι μια συνεργασία της NASA , η ARRL ,  AMSAT και άλλων διεθνών οργανισμών  του  χώρου, που διοργανώνει τακτικές επαφές Ραδιοερασιτεχνών  με τους αστροναύτες και τους κοσμοναύτες του ISS .
 ARISS: Amateur Radio on the International Space Station
Με τη βοήθεια των έμπειρων εθελοντών από ραδιοερασιτεχνικά club  και το συντονισμό από την ARISS Team, τα  undefinedπληρώματα του ΔΔΣ  μιλούν απευθείας με μεγάλα ακροατήρια  και ομάδες σε μια ποικιλία δημόσιων φόρουμ όπως συγκροτήματα σχολείων ή σε μουσεία επιστήμης, Scout camporees και jamborees , όπου οι σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, γονείς, και οι κοινότητες μαθαίνουν για το διάστημα και τις διαστημικές τεχνολογίες και το ραδιοερασιτεχνισμό..
Οι στόχοι του προγράμματος ARISS αποσκοπούν:....

  • Να εμπνεύσουν  το  ενδιαφέρον για θέματα επιστήμης,  τεχνολογίας,  μηχανικής και μαθηματικών(STEM).
  • Να προσφέρουν  εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό να μάθει για την εξερεύνηση του διαστήματος, τις διαστημικές τεχνολογίες και το Ραδιοερασιτεχνισμό  ως προετοιμασία για την εκδήλωση.
  • Να προσφέρουν μια ευκαιρία για πειραματισμό στους ραδιοερασιτέχνες  και αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών.
  • Να προσφέρουν μια ανακούφιση από το άγχος και ευκαιρία  στους αστροναύτες στον ISS  να  ευαισθητοποιήσουν το  κοινό, καθώς και παράλληλα να επεκτείνουν  το  δίκτυο  επικοινωνιών για τη NASA και το πλήρωμα του ISS.
Οι προγραμματισμένες επαφές του  ARISS με ραδιοερασιτέχνες και   του ΔΔΣ πραγματοποιούνται είτε από την άμεση επαφή, είτε με telebridge επαφής Η μέθοδος που χρησιμοποιείται εξαρτάται από τον εξοπλισμό και την εμπειρία των ραδιοερασιτεχνών εθελοντών, για την υποστήριξη της επικοινωνίας, καθώς και τα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την τροχιά της ISS πάνω από τη θέση επαφής.
ARISS: Amateur Radio on the International Space Station
Επειδή το πρόγραμμα ARISS υποστηρίζει τη δοκιμή και την εγκατάσταση των ραδιοερασιτεχνικών  σταθμών στον ISS, οι αστροναύτες έχουν τον ίδιο εξοπλισμό, και  επίσης, κάνουν απρογραμμάτιστες  επαφές με ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο  κατά τη διάρκεια της εποχής τους προσωπικά.
 Με  πολύ περιορισμένες έξοδα για  ερασιτεχνικό εξοπλισμό, των αδειούχων  ραδιοερασιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών που έχουν πρόσβαση σε ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς σε μια τάξη , μπορούν να κάνουν ξεχωριστές  επαφές με τους αστροναύτες στον ISS, με την εκμάθηση του δημοσιευμένου τροχιακού χρονοδιαγράμματος  και τις πρακτικές  τεχνικές ορισμένων βασικών  επαφών  μέσω ασυρμάτου.
ARISS: Amateur Radio on the International Space Station
Δείτε το σύντομο βίντεο που ακολουθεί  σχετικά με το πρόγραμμα ARISS και πως το Δημοτικό Σχολείο του Boulder Hill , με την καθοδήγηση της Fox River Radio  προετοιμάζονται για την επαφή:
Μετάφραση : M.A.R.C-review

Δεν υπάρχουν σχόλια: