Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Apple- παραμένει ανάμεσα στους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών

Apple Store
"Με βάση νέα στοιχεία που δημοσιεύει η IDC, φαίνεται πως η Apple παραμένει ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο."

Αν και έπεσε από την τέταρτη στην πέμπτη θέση λόγω της σημαντικής ανόδου που παρουσιάζει η κινεζική εταιρία ZTE, η Apple παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο, με βάση τις πωλήσεις, καταλαμβάνοντας ποσοστό της αγοράς 4%.

Την περασμένη χρονιά η Apple κατάφερε ένα σημαντικό επίτευγμα με το iPhone, αφού ξεκίνησε το 2007 ως ο μικρότερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων, και λανσαρίστηκε το τρίτο τρίμηνο του 2010, στην τέταρτη θέση της λίστας, μαζί με τις εταιρίες Nokia, Samsung και LG, ξεπερνώντας ακόμη και την RIM κατασκευαστή του δημοφιλούς BlackBerry.

Η αναφορά της IDC επισημαίνει πως η Apple παρουσίασε 86% αύξηση συγκριτικά με το ανάλογο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, τοποθετώντας την στην πέμπτη θέση, πίσω από τις εταιρίες Nokia, Samsung, LG και ZTE. Την μεγαλύτερη αύξηση στο τέταρτο τρίμηνο παρουσίασε η κινεζική εταιρία ZTE, που από τις χαμηλότερες θέσεις βρέθηκε στην τέταρτη. Η ZTE διέθεσε στην διάρκεια του τετάρτου τριμήνου 16.8 εκατομμύρια συσκευές, με την Apple να πραγματοποιεί πωλήσεις 16.2 εκατομμυρίων συσκευών, αν και το κόστος του iPhone δεν συγκρίνεται με τις κλασικές συσκευές που διαθέτει η ZTE, η οποία να σημειώσουμε ότι παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων και στα smart phones που διαθέτει. Γι΄αυτό άλλωστε και η Apple θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων με βάση το τζίρο.

Η αύξηση στις πωλήσεις της RIM σε ποσοστό 35% δεν ήταν αρκετή για να την τοποθετήσει ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές. Ο Steve Jobs είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο, πως δεν προβλέπει η εταιρία RIM να φθάσει ή να ξεπεράσει την Apple στο μέλλον.[via]
undefined


: http://www.techandtech.gr/2011/01/apple-5.html#ixzz1DCN8UCFf

Δεν υπάρχουν σχόλια: