Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Apple- εφαρμόζει περιορισμούς στο App Store για τις In-App αγορές



Apple έθεσε πιο αυστηρούς περιορισμούς στο App Store, απαιτώντας όλες οι αγορές εντός των εφαρμογών να γίνονται μέσω αυτού, με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτή μια eBookstore εφαρμογή από την Sony."


Μια σχετική αναφορά από τους New York Times επισημαίνει πως η Apple ενημέρωσε τους προγραμματιστές εφαρμογών, ότι δεν θα επιτρέπει πλέον την πώληση περιεχομένου και την παροχή πρόσβασης σε αγοράς εκτός του App Store. Η εφημερίδα επισημαίνει πως η Apple δεν έκανε δεκτή την εφαρμογή της Sony, Reader iPhone, η οποία θα έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν και να διαβάσουν ηλεκτρονικά βιβλία από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας "Sony Reader Store". Ο εκπρόσωπος της Sony Steve Haber, δήλωσε πως η Apple τους ενημέρωσε γι΄αυτή την εξέλιξη, και πως πλέον όλες οι in-app αγορές θα περνάνε από την Apple.

"Πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο που θέλαμε να φέρουμε στην αγορά", δήλωσε ο Haber και συμπληρώνει: "Θέλαμε να φέρουμε το περιεχόμενο σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές κι όχι σε μία συσκευή με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα".

Αν η Apple εφαρμόσει τους περιορισμούς της και στις υφιστάμενες εφαρμογές, μεγάλος χαμένος μπορεί να αποδειχθεί και το Amazon, που προσφέρει την εφαρμογή Kindle στο App Store, παρέχοντας στους χρήστες την δυνατότητα να αγοράζουν βιβλία από το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα.

"Αυτή η ξαφνική κίνηση ενδεχομένως να μας λέει κάτι για τον τρόπο που βλέπει η Apple την αξία της πλατφόρμας της", δήλωσε ο αναλυτής James McQuivey. "Η Apple ξεκίνησε βγάζοντας κέρδος από τις συσκευές. Ίσως το καινούργιο που όλοι λίγο πολύ αναγνωρίζουν, να είναι η οικονομική αξία της πλατφόρμας, κι όχι της συσκευής".

Η εταιρία είχε προχωρήσει και το περασμένο φθινόπωρο σε περιορισμούς στην πλατφόρμα, οι οποίοι όμως τότε αφορούσαν την δημιουργία εφαρμογών για το iOS χρησιμοποιώντας εργαλεία τρίτων. Η Apple αργότερα κατήργησε τους συγκεκριμένους περιορισμούς, αφού κρίθηκαν από πολλούς ως μονοπωλιακή πρακτική.[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/apple-app-store-in-app.html#ixzz1Cog9Z7tr

Δεν υπάρχουν σχόλια: