Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Apple: Πόσο οικολογικά είναι τα iPad και iPhone;

Apple

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση για τη προστασία του περιβάλλοντος που δημοσιεύουν κινεζικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (MKO), η Apple κατηγορείται για σοβαρές παραλείψεις στη γραμμή παραγωγής ορισμένων υλικών που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των iPad και iPhone.

Πιο συγκεκριμένα η Apple βρίσκεται στη τελευταία θεση ανάμεσα σε 29 πολυεθνικές εταιρίες του τεχνολογικού τομέα, σε μια έρευνα που επικεντρώνεται στους κινδύνους της υγείας στο χώρο εργασίας και στα προβλήματα βιομηχανικής ρύπανσης στη Κίνα. Ο βασικός συντάκτης της σχετικής έκθεσης είναι το Ινστιτούτο δημοσίων και περιβαλλοντικών μελετών, ένας ανεξάρτητος οργανισμός με έδρα το Πεκίνο, και σημειώνει οτι «η Apple δεν σεβάστηκε τις δεσμεύσεις της σε τρεις τομείς των κοινωνικών ευθυνών της, που αφορούν τους προμηθευτές της».

Οι εταιρίες οι οποίες έλαβαν μέτρα κατά των καταχρήσεων ή για τη βελτίωση της εποπτείας εργασίας στις εταιρίες-προμηθευτές ειναι οι Hewlett-Packard, BT, Alcatel-Lucent, Vodafone, Samsung, Toshiba, Sharp και Hitachi, αναφέρει η έκθεση με ικανοποίηση. Αντίθετα, επικρίνονται οι εταιρίες Nokia, LG, SingTel, Sony και Ericsson όπου και λαμβάνουν κακή βαθμολογία στην έρευνα.

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η αναφορά της έκθεσης που επικαλείται μια φράση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Steve Jobs όταν ερωτήθηκε από έναν χρήστη του Internet για την ευθύνη της εταιρείας: "Θα πρέπει να ενημερωθείτε. Κάνουμε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στον πλανήτη", απάντησε.[via]


: http://www.techandtech.gr/2011/02/apple-ipad-iphone.html#ixzz1Cof6eF9N

Δεν υπάρχουν σχόλια: