Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

iPad 2 με NFC, ανθρακονήματα και… 7″ οθόνη (;)

Το iLounge ισχυρίζεται πως διαθέτει νέες πληροφορίες για το επερχόμενο iPad 2 από αξιόπιστη πηγή αλλά προειδοποιεί να είμαστε επιφυλακτικοί.
Αρχικά, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για δυνατότητες NFC στο επόμενης γενιάς iPad και προσθέτει ότι η Apple θα παρέχει επιπρόσθετα αξεσουάρ που θα αλληλεπιδρούν με το NFC/RFID chip στη συσκευή. Για παράδειγμα, στην πιο απλή υλοποίηση ένα τέτοιο αξεσουάρ θα μπορεί να ανακοινώνει την παρουσία και τις πιθανές λειτουργίες του στο iPad χωρίς την ανάγκη ύπαρξης bluetooth ή άλλου είδους σύνδεσης. Επίσης, μια άλλη πιθανή λειτουργία αφορά την ενσωμάτωση ενός ραδιοτσιπ έτσι ώστε ένα iPad ή iPhone να μπορεί αυτόματα να μπαίνει σε κατάσταση «ληθάργου».
Mια δεύτερη πληροφορία αφορά την χρησιμοποίηση ανθρακονημάτων για την κατασκευή του πίσω μέρους του iPad, όπως έχουμε δει σε προηγούμενη πατέντα. Μια τέτοια υλοποίηση έχει γίνει γνωστή κατά καιρούς αλλά δεν είναι σίγουρο εάν θα χρησιμοποιηθεί στην τελική έκδοση του iPad 2. Θα ήταν σίγουρα θετικό ως προς την άποψη ότι θα μειώσει σημαντικά το βάρος της συσκευής και θα ανεβάσει την ποιότητά της.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Apple εξετάζει ακόμα την περίπτωση ενός iPad με 7 ίντσες οθόνη παρ’ όλη την σκληρή κριτική που έχει ασκήσει στο παρελθόν ο Steve Jobs. Η Apple  έχει ζητήσει την κατασκευή των ανταλλακτικών για 7″ iPad αλλά δεν είναι γνωστό εάν η συσκευή θα διατεθεί στην αγορά.[ iPhone Hellas ]
[via]


: http://www.techandtech.gr/2011/02/ipad-2-nfc-7.html#ixzz1DC34OUnf

Δεν υπάρχουν σχόλια: