Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Samsung: Το Galaxy S II ειναι το πρώτο smartphone με θύρα MHL



Μια μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια διέφυγε από τους δημοσιογράφους που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Samsung στο Mobile World Congress μετά την επίσημη ανακοίνωση του Galaxy S II, τη νέα ναυαρχίδα του Android. Ο λόγος γίνεται για την ύπαρξη θύρας MHL, μιας θύρας 2 σε 1.

Το 2008 ακούσαμε πρώτη φορά για την ύπαρξη της θύρας Mobile High-Definition video Link (MHL), που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί κυρίως φορητές συσκευές. Η δημιουργία της ήταν αποτέλεσμα μιας κοινοπραξίας των Nokia, Samsung, Toshiba, Sony, και Silicon Image και έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα που περιλαμβάνει κι άλλες θύρες High-Definition συνδεσιμότητας φορητών συσκευών, όπως το Display Port, το miniHDMI και το Light Peak. Η ιδιαιτερότητα του MHL είναι ότι ενσωματώνεται σε ένα βύσμα micro-USB για να εξυπηρετεί δύο σκοπούς, τη μεταφορά δεδομένων, αλλά και ήχου / βίντεο High-Definition. Η εναλλαγή είναι αυτόματη, αφού στο εσωτερικό κύκλωμα του Galaxy S II, μια αντίσταση αντιλαμβάνεται αν πρόκειται για σύνδεση USB (δεδομένα / φόρτιση) ή MHL (ήχο / βίντεο / φόρτιση) και αλλάζει τη λειτουργία της θύρας. Επιπλέον, ένα ειδικό καλώδιο micro-USB σε HDMI μας επιτρέπει να στείλουμε εικόνα και ήχο σε συσκευές και τηλεοράσεις με είσοδο HDMI.

Αν σκεφτήκατε πως θα φορτίζετε το κινητό σας από την τηλεόραση όση ώρα το έχετε συνδεδεμένο ώστε να μη σας απασχολεί το επίπεδο της μπαταρίας, είναι κάτι που γίνεται μόνο αν συνδέσετε το φορτιστή του Galaxy ανάμεσα σε αυτό και την τηλεόρασή σας. Ένας λιγότερο οικονομικός τρόπος, είναι να προμηθευτείτε μια από τις MHL-enabled τηλεοράσεις που θα εμφανιστούν σύντομα στην αγορά οι οποίες θα υποστηρίζουν φόρτιση μέσω MHL. Σε αυτή την περίπτωση όμως, θα μπορείτε επιπλέον να διαχειριστείτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου του Galaxy μέσα από το HDMI-CEC τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

To Galaxy S II είναι η μόνο η αρχή. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους τουλάχιστον άλλες εξι συσκευές με θύρα MHL, ένα tablet και μερικές τηλεοράσεις.[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/samsung-galaxy-s-ii-smartphone-mhl.html#ixzz1F4Iqw7gZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: