Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Η Toshiba ανακοινώνει νέα laptops


Η Toshiba ανακοινώνει νέα laptops
Ο Τομέας Πληροφοριακών Συστημάτων της Toshiba ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς R800, μια σειρά από λεπτά  και ελαφριά laptops που απευθύνονται σε μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η σειρά R800 περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές φόρμες.

Το R830 έρχεται με μέγεθος οθόνης 33.8cm (13.3”), το R840 με διαγώνιο 35.6cm (14.0’’) και το R850 με 39.6cm (15.6’’). Όλα περιλαμβάνουν τις πιο εξελιγμένες Intel CPUs. Τα νέα business laptopsτ ων σειρών Portégé, Tecra και Satellite Pro αναμένεται να είναι διαθέσιμα το δεύτερο τρίμηνο του  2011 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Τεχνολογία που κάνει τη διαφορά
Προκειμένου να τοποθετήσει τόσο ισχυρά χαρακτηριστικά σε τόσο λεπτές και κομψές συσκευές, η  Toshiba χρησιμοποίησε διάφορες επαναστατικές τεχνολογίες με εστίαση σε δύο κατηγορίες : έξυπνο και αποδοτικό σύστημα εξαερισμού και κατασκευή εξαρτημάτων. Ένα σύστημα ‘Airflow Cooling’, που δημιουργήθηκε από την Intel και την Toshiba, στο R830 επιτρέπει στην Toshibaνα ενσωματώσει τους τελευταίους επεξεργαστές  Intel Core στο λεπτό περίβλημα της συσκευής ενώ περιορίζει στο ελάχιστο το θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Ένας έξυπνα σχεδιασμένος αγωγός εξαερισμού σε συνδυασμό με μια αποτελεσματικά τοποθετημένη διάταξη κυκλώματος βελτιστοποιεί την απομάκρυνση της θερμότητας. Ο λεπτός και ελαφρύς σχεδιασμός  δεν κάνει εκπτώσεις σε ανθεκτικότητας. Η κυψελοειδής δομή σε ορισμένα σημεία του περιβλήματος[1] μαζί με αντίστοιχους πυλώνες στα εξαρτήματα των 35.6cm (14.0’’) και 39.6cm (15.6’’) που είναι ενσωματωμένα στο εσωτερικό των φορητών υπολογιστών της σειράς R800 προστατεύουν τη συσκευή από τη διαστολή και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η προστασία των ηλεκτρονικών και  μηχανικών εξαρτημάτων  υποστηρίζεται από ένα  περίβλημα από κράμα μαγνησίου (R830) ή ένα περίβλημα άκαμπτης ρητίνης (R840 και R850).
                                                                                                                                 
Οι δοκιμασίες αντοχής αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του R800
Κατά τη διάρκεια εκτεταμένων HALT[2] τεστ που έγιναν από το ανεξάρτητο Γερμανικό Ινστιτούτο TÜV Rheinland, τα μοντέλα της σειράς R800 απέδειξαν την υψηλή τους ανθεκτικότητα: άντεξαν σε πτώσεις από ύψους 76cm, βάρος 100kg στο LCD καπάκι και διαρροή υγρών 30ml χωρίς επιπτώσεις στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή.

Ταξιδεύοντας με ελαφριές αποσκευές:
Με το ελαφρύ και εύκολα μεταφερόμενο μοντέλο των 33.8cm (13.3”) R830 θα ενθουσιαστούν οι frequent travelers, η συσκευή των 35.6cm (14.0’’)  R840 είναι ιδανική για τους casual travelers ενώ το 39.6cm (15.6’’) R850 είναι κατάλληλο για εκείνους που επιθυμούν μεγαλύτερη οθόνη. Η νέα σειρά business της Toshiba ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και μικρών γραφείων με ανάγκη για φορητούς υπολογιστές. Όντας λεπτοί και ελαφριοί, οι υπολογιστές της σειράς R800 δεν κάνουν εκπτώσεις σε επιδόσεις.

Η σειρά R800 δίνει στους επαγγελματίες χρήστες αυτό που έχουν ανάγκη
Οι συσκευές της σειράς R800 προσφέρουν μεγάλη συνδεσιμότητα. Κυκλοφορούν με USB 3.0 και δύο θύρες USB 2.0, WLAN επιφάνεια, Bluetooth, HDMI και είναι έτοιμες για Mobile Broadband[3]. Η συνδεσιμότητα μπορεί να ενισχυθεί με  προαιρετικό docking station με επιπλέον θύρες και επιφάνειες όπως USB (δύο USB 3.0, τέσσερις USB 2.0), DisplayPort και HDMI, serial θύρα και LAN. Παρά το λεπτό τους σχεδιασμό, τα μοντέλα της σειράς R800 προσφέρουν στάνταρντ optical disc drive.

Βελτιώνοντας της σειρές Portégé, Tecra και Satellite Pro range
Η σειρά R800 περιλαμβάνει διάφορους φορητούς υπολογιστές  ανάλογα με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση. Η έκδοση13’’ θα είναιδιαθέσιμη ως Portégé R830. Τα μοντέλα 14’’ και 15’’ θα προστεθούν στις σειρές Tecra και Satellite Pro σαν Tecra R840/R850 και Satellite Pro R850. Η Toshiba προσφέρει τα νέα laptops της σειράς  R800 σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.


[1] Η κυψελοειδής δομή περιλαμβάνεται σε διάφορες περιοχές του περιβλήματος των R830
καιR840
[2] ΤοHALT (Highly Accelerated Life Test) είναι ένας συνδυασμός διευρυμένων δοκιμασιών πουπεριλαμβάνουν πχ. Δοκιμασίες θερμοκρασίας, αντίσταση στα χτυπήματα, τεστ πίεσης για οθόνες.
[3]Ανάλογα με τη διαμόρφωση και την τοπική διαθεσιμότητα[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/toshiba-laptops.html#ixzz1EU0j1VRH

Δεν υπάρχουν σχόλια: